Nevařená kaše z ovesných vloček

malaneta Kuchařka: malaneta

Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

Základ:
4 lžíce ovesných jemných vloček (od Emca nebo já kupuji v Lidlu)
4 lžíce mléka
6 lžic bílého jogurtu vychází to váhově na malý jogurt cca 150 g)
1,5 lžičky semínek chia (koupíte ve zdravé výživě)
1 lžička cukru - nemusí být; nebo lze nahradit třeba medem, javorovým sirupem, apod.
+ co kdo má rád:
oříšky
mandle
kakao
skořici
nutelu
arašídové máslo
džem
sušené ovoce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do skleničky s víčkem dáme vločky, mléko, jogurt, semínka chia, popřípadě sladidlo - já nesladím. Zkoušela jsem lžičku třtinového cukru, ale při další přípravě jsem cukr vynechala a nemusí tam nutně být. Asi záleží na kyselosti jogurtu.

  2. Sklenici zašroubujeme, promícháme a pak dosypeme co máme rádi. Já si - pokud nemám doma čerstvé ovoce - dávám nasekané sušené brusinky. Naposledy jsem přistrouhala 85% hořkou čokoládu. Fantazii se meze nekladou. Samozřejmě lze i normálně ve sklenici zamíchat lžičkou :). Sklenici necháme v lednici přes noc.

Poznámka

Porce jedné kaše je cca 180 g, takže na snídani akorát. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti čerstvého ovoce. Ráno je dobré kaši vyndat chvíli před tím, než budete snídat, někdo nemá rád po ránu studené. A nebo si ji přihřát v mikrovlnné troubě. Mně vyhovuje příprava dopředu a to, že se ráno nemusím s kaší vařit, jen si ji vyndám z lednice, anebo si ji můžu vzít s sebou do práce. V odkazu, podle kterého jsem kaši dělala, najdete i recepty na další zajímavé varianty.

http://carujeme.cz/12-zdravych-ovesnych-kasi-ktere... V tomto odkazu najdete informace o semínkách chia http://chia-seminka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nevařená kaše z ovesných vloček

  • magdalenka magdalenka

    Holky, ja si zamiešam večer, dám do chladničky do rána - je tam mlieko, tak neriskujem - v robote mi to trčí asi 2 hodiny na stole a potom si dám...obyčajne pridávam med, hrozienka a strúhané jablko.
    Varím len sporadicky, na slano.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: Já zase patřím k lidem, kteří ráno studené jídlo nemůžou, bolel by mě žaludek spoustu hodin a na to, abych ji ráno nechala dojít pokojové teploty, mám málo času a velký hlad :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    zizala: Jaruš, já ji dávám do lednice proto, že mi víc chutná vychlazená;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky ji dělám podobně bez vaření, jen ji klidně nechám do rána na lince, je akorát. Do ledničky bych ji dávala, pokud bych jako Ty dělala víc porcí na víc dní :-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Taky znám - dělávám trochu jinak, ale je to moje nejoblíbenější snídaně:-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Znam jako overnight oats;-), vyborna zalezitost.Sladim sirupem z agave.Bod je jasny:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: ovesna kase do sklenicky ovesná kaše z vloček kase do sklenicky ovesné vločky za studena kaše z ovesných vloček nevarena vlockova kase recepty z ovesných vloček a jogurtem do lednice pres noc nevařené ovesné vločky ovesné vločky nevařené ovesná kaše za studena ovesné kaše do skleničky ovesné kaše do sklenice dietní ovesná kaše s jablky dietní ovesná kaše ovesná kaše z vloček do skleničky vločky do skleničky jak se vaří ovesné vlocky ovesná kaše do sklenice ovesné vločky s jogurtem přes noc recepty kaše z ovesných vloček

Zapomněl/a jsem heslo