Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Plněná panenka pečená v troubě, je skvostný pokrm, který spojuje šťavnatost kvalitního masa s čerstvou chutí nakládané i sezónní zeleniny. Pečením získává zlatavou, křupavou kůrku, zatímco uvnitř je měkká a plná chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 865 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,03 g |
Tuky | 37,29 g |
Vláknina | 13,90 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 241 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 34,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka. Opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata. Směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením. Restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Krok 3: Směs pak rozdělíme na plátky masa. Maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut.
Krok 5: Maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku. Zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Mouku osmahneme, podlijeme asi 200 ml vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut. Omáčku dochutíme dle své chuti.
Krok 6: Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.
Zveřejněno 31. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Moje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 6 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 13 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 minutami
Pečená švestková povidla
Verosa před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 3 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 5 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 5 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 6 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 7 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka 100 krat jinak,
krakonošova cibulačka,
kořeni do restovane zeleniny,
restovaná zelenina z pytlíku,
hungaria reny,
koreni restovanou na zeleninu,
korbáčky složeni,
kuře cipísek,
restovane houby,
houby restované na mrazák,
recepty na restované sušené houby,
restovaná zelenina na másle,
kde koupím koření čubrica,
je lepší pod pečené maso zeleninu restovat,
kotlety 100krat jinak,
koření na restovanou zeleninu,
jak dlouho restovat zeleninu,
veprove kotlety k restovane zelenine recepty,
medvědí gril reny,
restovaná zeleninka
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
rajče sušené,
cibule,
olej,
máslo,
koření,
mouka hladká
Komentáře (41)
Budu čekat na výsledek tvého asi zítřejšího obědu