Postup přípravy
Potřete RUBOVOU stranu listu tenkou vrstvou bílé čokolády, položte na nepřilnavou podložku (třeba prkénko potažené potravinovou fólií) a uložte do mrazáku tak na 5 minut. Krok 4: Až bude bílá vrstva dokonale zatuhlá, přetřete ji vrstvou tmavé hořké čokolády a opět uložte do mrazáku. Krok 5: Nakonec přidejte ještě vrstvu tmavé čokolády a naposledy uložte na nepřilnavé podložce do mrazničky (aby list nebyl příliš tenký a nerozpouštěl se vám pouhým teplem rukou). Krok 6: Jakmile budou všechny vrstvy čokolády na listu skutečně zatuhlé, opatrně sloupněte list a máte hotovo. Krok 7: Pruhovaný list:
Pomocí velmi tenkého štětečku potřete každou druhou drážku RUBOVÉ strany listu mléčnou čokoládou a uložte do mrazničky zatuhnout. Stejně jako u mramorovaného potřete ještě dvěma vrstvami tmavé čokolády, nechejte zcela zatuhnout a opatrně odloupněte list. Krok 8: Nejjednodušší variantou jsou pak jednobarevné listy z jednoho druhu čokolády, ovšem i tady je třeba potřít list více vrstvami. Krok 9: Uchovávejte v lednici a použijte k dekoraci dortů, rolád, pohárů, muffinů či jiných dezertů.
Zveřejněno 11. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Čokoládové lístky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0okG
Moje poznámka
"Čokoládové lístky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0okG
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 8 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 41 minutami
Banánová bábovka
Noumik před 58 minutami
Rybízový sirup
gasli před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Koprová omáčka s hovězím masem
Ashelin před 1 hodinou
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 4 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 4 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 5 hodinami
Tématické fráze:
čokoládové lístky,
čokoládové lístečky,
čokoládové dekorace postup,
cokoladove dekorace na dort,
čokoládové dekorace,
čokoládové dekorace recept,
čokoládové lístky recepty,
čokoládové lístečky na dorty,
cokoladove listky na dorty,
čokoládové listy,
čokoládový list,
lístky na dort,
čokoládový lístek,
listy z čokolády,
čokoláda na dekoraci,
čokoládové lístečky recept,
jak se dělají čokoládové lístky,
jak se dělají čokoládové hobliny,
čokoládové lístky na dort,
listky z cokolady
Suroviny:
čokoláda hořká,
čokoláda mléčná,
čokoláda bílá,
Komentáře (13)