Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčný moučník s rybízovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sabinka Sabinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 283 kJ /
3 175 kcal
Bílkoviny69,96 g
Tuky180,87 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 363 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy313,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme si žloutky od bílků a smícháme s ostatními surovinami na těsto. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalejeme do vymazaného pekáčku. Opět si oddělíme žloutek a smíchám vše na náplň, nakonec vmícháme sníh. Hotovou náplň kladu lžící do těsta. Pečeme do zezlátnutí povrchu.

Zveřejněno 29. 7. 2010

Poznámka autorky Sabinka

Jak jednoduché a přitom tak dobré - velice vláčná a jenom se rozplývala na jazyku...doporučuji právě s rybízem, který dodá nakyslou chuť. Pro milovníky méně sladkých dobrot.-)

Pekla jsem ve 4 hodin ráno na snídani...a za 15 min. se po moučníčku jen zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7xz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7xz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zkusila jsem upéct, ale bohužel výsledek dle receptu katastrofa. Už je chyba v tom, že se neuvádí velikost plechu a stupně pečení a délka, a také uvádění u rybizu" čím více tím lépe" je závádějící a nepřesný. Těsta bylo opravdu málo, tak na ten nejmenší plech, za to náplně až moc. Celá buchta se po upečení rozpadala, díky tomu že tam bylo až moc náplně tak vůbec nedržela. Takže za mě buď si příště upravím recept, že udělám více těsta a nebo péct už nebudu. Navíc jen 200g mouky ale zato 150g cukru??? Sladký šíleně.😬🤢

liduska2: Ahoj Liduško a na kolik a jak dlouho si tedy pekla?:-))

Napoprvé se mi buchta moc nepovedla, byla odspoda tekutá a nedokázala jsem to dopéct. Používám mražený rybíz, tak možná je to tím. Dnes jsem ale dala míň mléka a do tvarohu přidala zbytek pudinkového prášku. Pekla jsem hodně dlouho a hlavně odspodu a výsledek je super :-). Ukládám a budu často opakovat. Mám velkou zásobu rybízu z loňska :-). Díky za recept! L.

hm,hm,moc lákavý receptík:-p
ukládám a přidávám další bod:yes:

výborná jen se zaprášilo

sABINKO TO VYPADÁ OPRAVDU MOC JEDLE,UKLÁDÁM!!! Určitě brzy vyzkouším! Bodík pro tebe!!:-K:yes:

No mňamka je to opravdu obrovská!!! Kuchařinky,vrhněte se do pečení:-D:-D !!!

vypadá to úžasně a s tím tvarohem tak lahodně :-p určitě zkusím a posílám bodík :yes:

Teda Sabi, ve 4 ráno? Hoolka bláznivá!!:-)):-D Ale hned bych si dala:-p:yes::yes:

Sabinko, buchtička vypadá velmi slibně a jelikož nemám rybíz, dám maliny. Moc se mi líbí ta mísa;-)Ty máš 5.boda:yes:

Přímo k nakousnutí, to musí být dobrota;-):yes:

:yes::-)..uloženo

ta buchta vypadá úžasně.:yes::-D:-D a sabinko, ta zapékací mísa je krásná. určitě zkusím:yes::yes:

Tématické fráze:
moučník z černého rybízu, moučník s rybízem, jednoduché ,vláčné a dobré moučníky, moučníky s rybízem, jednoduché vláčné a dobré moučníky, rybizova buchta s perinkou, mražený rybíz, moučník s černým rybízem, moučník s tvarohem a rybízem, moučníky s s rybízem, moučník s rybízem a tvarohem, rybízový dezert, rybízová buchta se sněhovou perinou, tvarohovy moucnik s rybizem, buchta a mražený rybíz, černý rybíz moučník, černý moučník, moucnik s rybizem a snehem, rybíz snih, moučník s rybízem recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, olej, mléko, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, tresť rumová, rybíz, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu