Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 994 kJ / 2 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,29 g |
Tuky | 153,47 g |
Vláknina | 7,12 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 77,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší misky dáme mleté maso.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Zveřejněno 18. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Moje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 8 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 27 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 49 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 53 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 1 hodinou
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
sekaná s těstovinou,
sekaná plněná,
hovězí sekaná s těstovinami,
kuřecí závitky plněné,
sekaná se sýrem a těstovinami,
mleté hovězí maso recepty,
sekaná recept z mletého masa,
recept sekana s těstovinou,
sekaná s testovynami,
hovezi sekane maso s testovinami,
těstoviny ze sekanou,
těstoviny sekané maso recepty,
plněná hovezi sekaná,
sekaná a těstoviny,
sekaná a na těstoviny,
hovězí sekaná plněná dobra,
recept sekaná s maso s těstovinami,
vajicka much na mase,
hovězí sekaná se sýrem a těstovinami,
hovězí sekané s těstovinami
Suroviny:
maso mleté,
houska,
vývar hovězí,
vejce,
cibule,
sůl,
pepř,
koření na mleté maso,
česnek,
strouhanka,
těstoviny,
máslo,
sýr nastrouhaný,
protlak rajčatový
Komentáře (11)
No, mě rcp také neoslovil, ale podle vaší odpovědi soudím, že jste formát
spagetka:
Tak co, jak chutnalo?
Každopádně mi negativné hodnocení nevadí, ale jsem zvědavá, až se ozve někdo, kdo to zkusil ochutnat. Na téhle sekané mi chutná, že je krásně šťavnatá - i díky tomu polévání vývarem během pečení.
Neodsuzuju zajímavé nápady bez vyzkoušení