Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 235 kJ / 1 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,54 g |
| Tuky | 109,68 g |
| Vláknina | 22,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lusky okry důkladně omyjeme ve studené vodě a osušíme.
Krok 2: Nadrobno nakrájíme, cibuli a rajčata rovněž.
Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu, přilijeme palmový olej, necháme probublat, vsypeme okru, rajčata a cibuli. Stále mícháme, okra rychle pustí "sliz" a začne se táhnout, je třeba hlídat, aby se nepřipálila.
Krok 4: Okořeníme kari a chilli.
Krok 5: Vaříme cca dvacet minut. Je-li omáčka příliš hustá, podlijeme vodou či vývarem.
Krok 6: Hotovou omáčku proženeme ponorným mixérém, NE! do hladka.
Krok 7: Před koncem vmícháme rajský protlak a dochutíme solí. P
Krok 8: řed podáváním prohřejeme vařené, smažené nebo pečené maso.
Krok 9: Podáváme s fufu z mouky z kasavy, z rýžové mouky, kukuřičné mouky, v nejhorším případě z krupice.
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z okry / Okoro soup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0on
Moje poznámka
Omáčka z okry / Okoro soup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0on
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 27 sekundami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z okry,
okry,
recept na okru,
polevka z okry,
rajská omáčka,
rajská omáčka recept,
nigerijske recepty,
okru,
ogbono soup,
recept z okry,
paprika okro,
omáčka z okry,
youtube africke recepty,
nigerijska jidla recepty,
jak uvarit okru,
fufu z krupice,
ibišek jedlý recepty,
recept na pokrm z okry,
africke jidla okrova polevka,
okry recepty
Suroviny:
okra,
cibule,
rajče,
olej,
vývar,
protlak,
koření kari,
chilli,
sůl
Komentáře (49)
ogbono se dělá z melounových jader. Maso, které se použije je naprosto irelevantní- použije se to, které zrovna je. Čím víc druhů masa je v omáčce, tím víc je "svátečnější". Bush meat(divočina), sušené ryby a krevety, uzené ryby, kozí maso, kuře, hovězí...
Jinak recept na tyhle národní omáčky má každá hospodyňka jiný- jiný postup, jiné koření. Hádat se, který je správný, je asi jako se hádat, co patří do bramborového salátu nebo do svíčkový. Nikdo vám nebrání sem vložit recept, jak připravujete okoro soup doma vy.
Hovadzie maso, susena ryba, cerstva ryba a ked sa dava kravska koza je to Ogbono tato co je bez koze je No Ogbono
http://www.youtube.com/watch?v=yG5GRtnIq0g
Recept se mi libi, vyzkousim..
1974andrea: Andrej, slizu se zbavis, pokud okru nejdrive upeces, vsechen se vstreba. Pokud okru dusis, nejprve ji na chvili namoc do octove vody. Pusti cast slizu a zpevni se. Ale sliz u okry neni na skoda, ba naopak, obsahuje pro telo prospesne latky..
Jiné recepty a způsoby úpravy okry neznám. Jen jsem kdesi četla, že na jihu USA celé lusky obalují v těstíčku a smaží.
Mnoho lidí v ČR pěstuje okru ve sklenících, jinak jde koupit v potravinách M&S, v afrických a pákistánskýchpotravinách v Praze.
Heduš, zkuste místo diagnoz pochopit odlišnost kultur a chápaní chovaní v nich. Lojzova snaha mě usvědčit z omylu, přičemž k němu nedošlo, je pokrytecká. Snaha někoho ztrapnit či zesměšnit je pro mne projev nevhodného chování.
Recept se mi líbí
LOJZO-tohle je portál o vaření,jako takovém
A žádnou neúctu jsem vám neprokazoval, nýbrž službu
Lojzo, jen igbský jazyk má asi dvacet dialektů, výslovnost slova ọkwurụ je v každém trochu jiná. Čechů je pouze deset milionů a jazykové odlišnosti mezi kraji jsou patrné.
Berte to jako krajový recept upravený pro zdejší podmínky (bez šneků, sušených ryb a hovězí kůže), a přestaňte bádat.
Ne, v končinách, odkud mám ten recept používají slovo sauce pouze pro šťávu z masa- výpek . Všechny tamní pokrmy- okoro soup, eggusi sou, ogbono soup jsou husté omáčky.
Polévku, tak jak ji známe my, nemají, neznají.
Jinak pro šťouraly, kteří nemají nic lepšího na práci, ibišek jedlý má asi sto jiných názvů: okro, okoro, okra, gumbo, gomba, lady´s finges, bhinda, ọkwurụ... Pěstuje se a vaří se po celé Africe, v Indii... Dovolila jsem si recept pojmenovat tak, jak ho znám.
https://www.google.cz/search?q=pesto+recipe+gordon...
Tedy pláčete hezky, ale na špataném hrobě. Doporučuji použít google a okoro soup si ověřit
Hezký den.