Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 235 kJ / 1 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,54 g |
Tuky | 109,68 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lusky okry důkladně omyjeme ve studené vodě a osušíme.
Krok 2: Nadrobno nakrájíme, cibuli a rajčata rovněž.
Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu, přilijeme palmový olej, necháme probublat, vsypeme okru, rajčata a cibuli. Stále mícháme, okra rychle pustí "sliz" a začne se táhnout, je třeba hlídat, aby se nepřipálila.
Krok 4: Okořeníme kari a chilli.
Krok 5: Vaříme cca dvacet minut. Je-li omáčka příliš hustá, podlijeme vodou či vývarem.
Krok 6: Hotovou omáčku proženeme ponorným mixérém, NE! do hladka.
Krok 7: Před koncem vmícháme rajský protlak a dochutíme solí. P
Krok 8: řed podáváním prohřejeme vařené, smažené nebo pečené maso.
Krok 9: Podáváme s fufu z mouky z kasavy, z rýžové mouky, kukuřičné mouky, v nejhorším případě z krupice.
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z okry / Okoro soup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0on
Moje poznámka
Omáčka z okry / Okoro soup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0on
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 41 minutami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 46 minutami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 1 hodinou
Francouzské řízečky
Veramik před 3 hodinami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 9 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 9 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 9 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 9 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 9 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z okry,
okry,
recept na okru,
polevka z okry,
rajská omáčka,
rajská omáčka recept,
nigerijske recepty,
okru,
ogbono soup,
recept z okry,
paprika okro,
omáčka z okry,
youtube africke recepty,
nigerijska jidla recepty,
jak uvarit okru,
fufu z krupice,
ibišek jedlý recepty,
recept na pokrm z okry,
africke jidla okrova polevka,
okry recepty
Suroviny:
okra,
cibule,
rajče,
olej,
vývar,
protlak,
koření kari,
chilli,
sůl
Komentáře (49)
ogbono se dělá z melounových jader. Maso, které se použije je naprosto irelevantní- použije se to, které zrovna je. Čím víc druhů masa je v omáčce, tím víc je "svátečnější". Bush meat(divočina), sušené ryby a krevety, uzené ryby, kozí maso, kuře, hovězí...
Jinak recept na tyhle národní omáčky má každá hospodyňka jiný- jiný postup, jiné koření. Hádat se, který je správný, je asi jako se hádat, co patří do bramborového salátu nebo do svíčkový. Nikdo vám nebrání sem vložit recept, jak připravujete okoro soup doma vy.
Hovadzie maso, susena ryba, cerstva ryba a ked sa dava kravska koza je to Ogbono tato co je bez koze je No Ogbono
http://www.youtube.com/watch?v=yG5GRtnIq0g