Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévky jsou vydatné, silné a skvěle pomáhají v boji s různými nemocemi. Polévka je plná chuti a šmrnc jí dodávají malé špenátové nočky. Pusťte se s chutí do její přípravy.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min doba tepelné úpravy při použití tlakového hrnce

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, doba tepelné úpravy při použití tlakového hrnce)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie904 kJ /
216 kcal
Bílkoviny12,88 g
Tuky8,42 g
Vláknina8,27 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy19,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce vložíme skelet, osolíme podle chuti, přidáme kuličky pepře, libeček a necháme vařit asi 30 minut. Můžeme ale vařit i běžným způsobem. Po uvaření vývar scedíme a po vychladnutí obereme maso ze skeletu. Krok 2: Listy špenátu rozmixujeme s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Poté vmícháme mouku tak, aby vzniklo husté těstíčko. Krok 3: Ve vývaru uvaříme nakrájenou polévkovou zeleninu. Krok 4: Po uvaření zeleniny protlačíme stěrkou přes síto s velkými oky (haluškovač) špenátové těstíčko do vroucího vývaru a vaříme ještě asi 5 minut. Krok 5: Nakonec přidáme obrané maso, petrželku, necháme přejít varem a odstavíme.

TIP: Oblíbené polévkové zavářky

Zveřejněno 26. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXVY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXVY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to na mne dnes vykouklo a super zítra udělám<3<3<3<3

Marie Svarcova: :-)

Polévka vypadá hezky jarně. :yes::-) Nedávno jsem dělala se stejným postupem nočky s medvědím česnekem. :-K

:-)<3:yes::yes:líbí se mi recept i foto :-K

Výborný nápad.Krásné barevné oživení polévky a moc dobré.:yes:

dexulka: Jsem ráda, že vám chutnaly. Děkuji za přidané fotografie.

Zajímavý a chutný nápad,jak oživit polévku ;-)Děkuji,chutnalo nám :-p :yes:

:yes::yes::yes:+9:-p

moc hezká polívečka, ty nočky jsou super:yes::yes:

Moc se mi líbí ty noky, super :yes::yes::-K

hmm, tak tohle ukládám ;-):-p:yes:

Pěkný a neotřelý nápad Sofinko, ukládám si, polévky u nás frčí:-p.

Takže vlastně špenátové nočky,moc dobrý nápad, ukládám:-p

Tématické fráze:
kuřecí polévka se špenátem, kuřecí polévka se se špenátem, kuřecí vývar se špenátovými noky, plévka se závařkou recept, www-babicovi dobroty spenatove kulicky se syrem

Suroviny:
skelet kuřecí, polévková zelenina, sůl, pepř, libeček, nať petrželová, špenát čerstvý, vejce, česnek, mléko, mouka polohrubá, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu