Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová polévka s mladým česnekem a rýží

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 897 kJ /
931 kcal
Bílkoviny19,10 g
Tuky1,95 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy206,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji jemně opečeme nakrájený česnek a na tenké plátky nakrájené neoloupané cukety. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a krátce povaříme. Před koncem vaření přidáme nakrájenou česnekovou nať. Krok 2: Rýži uvaříme podle návodu a vložíme do polévky. Je-li třeba, osolíme. Krok 3: Posypeme petrželovou natí. Kdo má rád, může si polévku přichutit čerstvě mletým pepřem.

Zveřejněno 31. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/767G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/767G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

houba: moc děkuji za vyzkoušení a za krásnou fotku. 🙂

Jaroslav: špek se hodí kdykoliv kamkoliv;-):-))

Jitkas: určitě vyzkouším podle Tebe:-p

Katastrophe: děkuju, jsem ráda že chutnalo;-):-)

Tak dneska jsem dělala (ale s normálním česnekem a maličko jsem přichutila kořením) a chutnala nám velmi :) táta okolo ní chvilku chodil, pak opatrně s nedůvěrou ochutnal a pak si v klidu nandal... :-D
Další skvělé zpracování cuket :)

maris: Delam prakticky stejne. Po uvareni, pridam ryzi, petrzelku i trochu cerstve bazalky a jedno rajce, oloupane a bez seminek, nskrajene na kosticky. Tez trochu parmezanu. Moc dobra polevecka! Vyhoda je, ze se muze jist i vlazna.

Jaroslav 7. 8. 2013 09:49
Místo oleje jsem tam dal trochu uzeného špeku a na něm jsem to osmažil. A ta pohanka se tam také hodí.

Ahoj, polévku jsem dělala už v loni. Se starým česnekem, celerovou natí a místo rýže pohanku. Ani jsem nepoužila vývar, protože propečená ceketa s česnekem ho vytvořily úplně báječně. Moc dobrá. Díky za recept. :yes::-p

1974andrea:úplne také isté to nebude, to je mi jasné...ale táto jednoduchá cuketovka sa mi zdá skvelá...

magdalenka:Takže myslíš,že to bude mít stejnou chuť jako s mladým česnekem? Já už česnek vytrhala a suším na uchování,tak nevím,čím ten mladý nahradit.

V rámci cuketovej sezóny vyskúšam, ale iba so starým cesnakom...:yes:

1974andrea: já ho vždycky kupovala na trhu, na první pohled vypadá jako mladé cibulky:-)

kata.jsk: děkuji:-):-K

Nikdy jsem v obchodě u nás neviděla mladý česnek? Dá se koupit nebo to jsou výhonky naklíčeného česneku? Možná budu vypadat jako blázen,ale opravdu jsem to neviděla. Jde to kdyžtak nahradit i normálním česnekem?

Výborná polévka, díky za recept. Cuketu jsme si s přítelem oblíbili a hledáme stále nové recepty. Tohle byla dneska mňamka :-):-p

Klarak:-) recept je Maris:-),ale vyzkoušet opravdu doporučuji;-).

Tématické fráze:
cuketova polevka, cuketová polévka recept, dietní cuketová polévka, ceketa top recepty, cuketová dieta, uchování cukety, recept cuketová polévka, cesnecka s ryzi, cukynova polivka, polévka z grilované cukety, cuketova, recepty s rýží, ceketa, cuketovka, polévka cuketová, cuketová dietní polévka, polévka z restovaného na česneku, dietní polévka cuketová, cuketová polévka dieta, cukynova ryze

Suroviny:
cuketa, česnek, vývar zeleninový, rýže, sůl, pepř mletý, olej olivový, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu