Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 408 kJ / 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,61 g |
| Tuky | 43,76 g |
| Vláknina | 16,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.
Krok 2: V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.
Krok 3: Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
Krok 4: Předehřejte troubu na 200-220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut.
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Zveřejněno 9. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Moje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 9 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 9 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 10 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 59 minutami
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 1 hodinou
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 1 hodinou
Cuketová buchta
Ricmond před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 1 hodinou
Francouzská cibulačka
co.coze před 1 hodinou
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 1 hodinou
Vařená tvarůžková pomazánka
mira65 před 1 hodinou
Dýňový koláč
DitaB před 2 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečený květak,
recept na pečeny květak,
květák po orientálsku,
květák recepty,
květák pečený,
recepty z květaku,
recepty chuť a styl,
pečený květak recept,
recepty eta pečenka,
květák na orientální způsob,
pečený květák po orientálsku,
recept pečený květák,
rás al hanút,
zapečený květák po orientálsku,
za pečený kvetak,
styl a chuť,
pečenka eta recepty,
eta pečenka recepty,
fresh.iprima.cz recepty,
pečený květák recepty
Suroviny:
květák,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý,
kurkuma,
paprika sušená uzená,
koření,
citron
Komentáře (20)
Skvěle se hodí na jehněčí maso, do kuskusu nebo tahinu. Nicméně doporučujeme experimentovat. Rozhodně se to vyplatí.
Složení koření od Antonína: římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže,
no a složení podle Expectu - paprika, sůl, koriandr, kajenský pepř, česnek, kmín, kmín, pepř, pískavice řecké seno, zázvor, fenykl"
Jinak mrkni na btrhy, tam to nejsopíš najdeš, v marketech asi né