Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s kari-zázvorovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 888 kJ /
1 168 kcal
Bílkoviny99,98 g
Tuky52,43 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy69,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si nakrájíme na požadovanou velikost. Osolíme, opepříme a poprášíme škrobem. Dáme smažit. Poté odstavíme. Krok 2: Na rozpálený olivový olej dáme česnek, zázvor, (chilli papričku) a asi 40 vteřin mícháme, poté přidáme cibuli a opět 40 vteřin mícháme, poté přidáme mrkev a mícháme 1 minutu. Krok 3: Přilijeme vývar, přidáme badyán, kurkumu, kari a cukr a přivedeme k varu. Vmícháme rozpuštěný škrob a na mírném plameni věříme ještě 2-3 minuty. Krok 4: Kuře dáme do omáčky prohřát. Podáváme s rýží. Do omáčky můžeme kápnout trochu smetany.

Zveřejněno 17. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5m3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5m3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na mě je to dost sladké, přidala jsem tedy ještě chilli a mandle, a pak to byla mňamka..;-)

Pěkná fotka :yes:

Miluju zázvor, nenávidím kari. Co s tím?? Jednoduše vyzkouším.:yes:

nj,kari to jo...:yes:;-)

To vypadá krásně,určitě vyzkouším.Já mám ráda kuřecí maso na všechny způsoby.:-D:-D:-8:-K Dávám bodíka a ukládám.:yes::yes:

Tématické fráze:
zázvorová omáčka, kuřecí na kari se zázvorem, kureci maso s kari omackou, rýže s kari omáčkou, kuřecí maso se zázvorovou omáčkou, zázvorová omáčka recept, kuřeci na kari omačce kurkumou a smetanou, omacka ze zazvoru, zázvorová omáčka ke kureti, kuřecí prsíčka s kari omáčkou, kuře na kari se zázvorem, kuře v zázvorové omáčce, kari omáčka se zázvorem, kuřecí na kari, omacka na maso so zazvorom, kuřecí maso na zázvoru a kari, kuře na zázvoru omáčka, kuřecí prsíčka se zázvorovou omáčkou, kuřecí prsíčka na zázvoru, kuřecí prsíčka s omáčkou kari

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, škrob, olej, olej olivový, česnek, zázvor, chilli, cibule, mrkev, vývar kuřecí, badyán, kurkuma, koření kari, chilli, cukr hnědý, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu