Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem

Připravte si šťavnaté klasy kukuřice, které dokonale vystihují pohodu letního grilování. Paprikové máslíčko, jemně roztékající se po horké kukuřici, přidává pikantní nádech. Tento recept je ideální jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako pochoutka na venkovní párty.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 416 kJ /
816 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky83,50 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kukuřici opláchneme a i s listy povaříme cca 6 minut. Změklé máslo smícháme s drobně pokrájenými paprikami, koriandrem, osolíme, opepříme. Krok 2: Klasy osušíme, necháme vychladnout. Opatrně oddělíme listy, ale necháme je. Odstraníme takové ty vlásky, či smotky vláken. Klasy potřeme okořeněným máslem a znova listy pěkně zabalíme. Pevně utáhneme do alobalu. Krok 3: Grilujeme cca 20 minut na obou stranách. Grilovala jsem na domácím grilu na pevné části bez žebrování.

TIP: Jak grilovat kukuřici - jednoduchý postup

Zveřejněno 29. 8. 2013

Poznámka autorky spagetka

Tip mi dala sousedka i ochutnávací vzorek a moc chutnalo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn9r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn9r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarda Kadic: děkuju:-K, no proti kuřici teda taky nic nemám ;-):-D:yes:

spagetka: to já bych si dal radši grilovanou (vynechej u slova kukuřice první ku):-D:-D:-D Ale bodík dám:-*

To je skvělé :yes::yes::-p:-K

spagetka:Ladi, tady je recept na maso v kukuřičných listech;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/21773-kukuricne-li.... Je to něco jako když se používají při dušení nebo pečení banánové listy;-)

Eliza: Eli, semínka koriandru, teda ty kuličky;-);-);-)
Mně v telči právě naučili, že toho šustí je fakt škoda a nádherně se v tom i peče masíčko, zírala jsem, maj pravdu, parádně udržuje šťávu třeba:yes::yes::yes:
Andri, ty máš teď možnost čerstvého šustí, zkus v něm udělat třeba plecko, nebo kuiřecí, Tu je důležité, aby šustí bylo čerstvé, já ho už nedostanu asi.

Ladi, to je zajímavé v tom šustí, tuhle přípravu jsem taky ještě neviděla. Kukuřici kupuju taky se šustím, bez šustí mají jen vakuované nebo mražené. Ale zkusím, jen co utrhnu za skleníkem:-D

To jsem tedy nikdy nezkoušela, vždycky koupím kukuřici už bez šustí, oloupanou. Ale určitě je to zajímavé a pokud natrefím na neoloupanou, rozhodně zkusím. Ten koriandr - myslíš zelené lístky (ty mi nechutnají), nebo sušené kuličky (ty naopak můžu a dost)..?

Děkuju:-K a vřele doporučuju lehké a přitom syté, s jarní cibulkou dokonalá harmonie chutí :yes::yes::yes:

Jak jsem stará, tak grilované kukuřičky jsem ještě nejedla, ale vím, kde rostou a posílám 3. bod, chutnaly by mi dost :-p;-):-K:yes:

spagetkaa jo:-O:-)):-)):-))

savlinka: savli, dyk píšu, že je povařená ;-);-);-)

Ladi, dala bych si taky, i bez masa, jen tak;-)

často grilujem kukuřici..s bylinkovým maslíčkem:yes:,ale já jí před tím trochu povařím ve slané vodě;-) ale i ta tvoje vypadá moc lákavě:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
grilovaná kukuřice v alobalu, kukurice v alobalu, koupím kukuřici, kukuřice s nivou a paprikou, recept kuřice na paprikách, grilovaná kukuřice s, kukuřice s máslem, kurice klas recept, grilovaná kukuřice v alobali, kuřice klasy recept, gralovaná kukuřice v alobalu, vlásky z kukuřice pro zdraví, grilovaná kukuřice s nivou, gilování kukuřice klas, recepty na gril kukurice v šustí, grilovaná kukuřice diskuze, grilované klasy kukuřice, kuřecí maso s paprikou a kukuřice, příprava vakuované kukuřice, grilovaná kukuřice bez susti

Suroviny:
kukuřice, paprička jalapeňos, kapie, koriandr, máslo, sůl, pepř citronový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu