Paprikový kotlík

Suroviny 4 porce

400 g vepřového masa (plec, ramínko)
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g oleje
1/2 lžíce hladké mouky
2 feferonky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 lžíce kuliček zeleného pepře
špetka cayenského pepře
hovězí vývar nebo Masox na podlévání
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme asi na prst silné proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, česnek na tenké plátky. Omyté paprikové lusky rozpůlíme, vyčistíme a nakrájíme na tenké proužky.

  2. Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme maso s cibulí, přidáme česnek, zaprášíme moukou a znovu společně opečeme.

  3. Opečenou směs podlijeme částí vývaru a dusíme pod pokličkou za stálého podlévání do měkka.

  4. Pak přidáme nakrájené paprikové lusky, feferonky, špetku cayennského pepře, lžíci zeleného pepře a krátce podusíme.

  5. Hotové jídlo osolíme a opepříme podle chuti. K tomuto pikantnímu paprikovému kotlíku podáváme jako přílohu dušenou rýži,knedlíky, nebo i chléb.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis - Vaříme s láskou

Komentáře k receptu Paprikový kotlík

Tématické fráze: vaříme v kotlíku vepřový kotlík maso v kotlíku vařime s laskou vepřové v kotlíku maso na kotlík kotlík kotlík na maso recepty na vaření v kotlíku vaření v kotlíku recepty varime laskou kotlíkové recepty masovy kotlik veprove na kotliku recepty na kotlik opečené maso v kotlíku ovar v kotlíku recept priprava na kotlik recepty kotliky kotlik z veproveho masa