Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Moje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 14 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 5 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 7 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 8 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 8 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 9 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 11 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 11 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 13 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí želé bonbony recept,
domácí želé,
domácí želatinové bonbony,
domácí žele bonbony,
domácí želatina,
želatinové bonbony recept,
domácí gumoví medvídci recept,
recept na želé,
domácí želatinoví medvídci,
želé bonbony recept,
domaci zele medvídci,
recept na želatinové bonbony,
domaci želé bombony,
želatinoví medvídci recept,
žele domácí,
domácí žele na dort,
recept na domácí želé bonbony,
jak udělat zele,
želatinoví medvídci,
zele recept
Suroviny:
šťáva jahodová,
šťáva limetková,
cukr krupice,
želatina,
silikonové formičky
Komentáře (24)
Dnes jsem vyzkoušela želatinu na salámovou nebo vaječnou tlačenku - 20 g. Odšťavnila jsem mrkev a jablka - šťáva celkově 400 ml, přilila 100 ml sirupu aby bylo celkem 500 ml. Přidala 10 lžic cukru, 2 lžíce šťávy z citronu a použila 2 sáčky želatiny po 20 g, které jsem nasypala ke šťávě, zahřívala do rozpuštění cukru a želatiny, pak nalila na silnou potravinovou fólii na podnos asi 30 x 25 cm, vrstva něco kolem půl centimetru. vše krásně ztuhlo, dobře se nakrájeli hadi. Moc dobré, ale není jak gumoví medvídci, tak možná zkusit přidat ještě jeden sáček želatiny.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690
celé to je převzaté z tohoto článku. podle postupu, uvedeného v článku, jde spíše o želatinu a ne o dortové želé - podle doby tuhnutí