Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,70 g |
Tuky | 40,15 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 51,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem, novým kořením a kabanosem nakrájeným na kostičky. Kabanos můžeme před přidáním opéct.
Krok 3: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme.
Krok 4: Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 4. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Moje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 7 minutami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 13 minutami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 32 minutami
Francouzské řízečky
Veramik před 2 hodinami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 8 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 8 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 8 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 8 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 8 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 11 hodinami
Tématické fráze:
hodolanská omáčka s vejci,
hodolandská omáčka,
hodolanská polévka,
recept na hodolanskou omacku,
hodulanská omáčka,
hodolanská omáčka e kuchařka,
hodolanka,
hodolanka recept,
hluchý guláš,
top recepty omáčky,
hodolandská omačka recept,
recept hodolanka,
recept na hodolanskou,
hodolanká omáčka,
recept na hodolanskou máčku,
hodolandská,
hudulanska omacka,
omačka hodolanka,
hodolanské brambory,
recept na hodolanku
Suroviny:
brambory,
šunkový kabanos,
vejce,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
ocet,
cukr
Komentáře (27)
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy?
Jen mě zaujal ten šunkový kabanos, muž totiž salám tohoto typu miluje, ale je to ten klasický, určo není z šunky. Mrknu se po něm v marketech.
Jani R., máš tu recept přidaný do podobných, tak se nedivím, že ti to něco říká,