Zelenina s vejcem z jedné pánve

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

25 g uzené slaniny nebo oleje
60 - 80 g kvalitní měkké uzeniny
1 středně velká cibule - 80 g
200 g mladé cukety
1 větší paprika
1 - 2 rajčata
3 stroužky česneku - dle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
2 vejce
čerstvé oregáno nebo petrželka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší kostky a na pánvi s nepřilnavým povrchem ji lehce vyškvaříme. Pokud se nám zdá, že máme málo tuku, přidáme malinko oleje. Kdo nechce slaninu, použije jen olej. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky a nastrouhaný česnek, lehce orestujeme a vmícháme uzeninu nakrájenou na menší nudličky. Může to být měkký salám, třeba i šunka nebo nějaký párek, špekáček atp. Po chvilce přidáme cuketu nakrájenou na menší hranolky, papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kousky. Osolíme, lehce opepříme. Zeleninovou směs za občasného promíchání podusíme zhruba 10 minut. Pokud rajčata pustí málo šťávy, tak přidáme malinko vody.

  2. Pak v pánvi zeleninovou směs na dvou místech rozhrneme a do těchto "důlků" vklepneme vajíčka, mírně je můžeme na povrchu osolit, nebo až pak po dohotovení. Pánev přikryjeme pokličkou a vejce necháme při menším příkonu tepla ztuhnout a to tak, jak máme rádi. Pokličku zbytečně nezvedáme. Po dohotovení povrch posypeme čerstvými bylinkami .

  3. Podáváme s chlebem, ale dovedu si k tomuto jídlu představit i brambory.

Poznámka

Je to velice rychle připravené jídlo, něco jako lečo trochu jinak. Pro barvu výsledného jídla je lepší použít červenou papriku. Kdo chce, tak si oloupe rajčata, někomu to nevadí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zelenina s vejcem z jedné pánve

Zapomněl/a jsem heslo