Quesadillas
Quesadillas jsou oblíbeným mexickým pokrmem, který se skládá z tortill plněných rozpuštěným sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi, jako jsou kuřecí maso, hovězí, zelenina nebo fazole. Podávají se horké, křupavé a zlatavé, často doplněné o salsu nebo zakysanou smetanu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 697 kJ / 1 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,47 g |
| Tuky | 75,32 g |
| Vláknina | 12,94 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 4,45 g |
| Sacharidy | 40,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quesadillas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW5J
Moje poznámka
Quesadillas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW5J
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 19 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanadské kuře
pesinova.k před 1 hodinou
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 1 hodinou
Slepice na paprice
vladhn před 2 hodinami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 2 hodinami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 2 hodinami
Chutné vafle
GitaV před 3 hodinami
Tématické fráze:
quesadillas,
quesadilla se sýrem,
quesadilla recept,
quesadillas recept,
quesadilas,
mexická quesadilla,
quesalidas,
quasadillas,
quasadilas,
qesadilas,
guesadillas,
qesadillas,
chalapeňo,
chalapeňo,
sýrová mexická quesadilla,
cesadilas,
quesidilas,
quesadillas recepty,
quesadilla,
quesadias
Suroviny:
prsa kuřecí,
koření mexiko,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
cuketa,
chilli paprika čerstvá,
sýr chedar,
tortilla,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
koření,
olej olivový
Komentáře (12)
Paprička jalapeño [chalapeňo] (Capsicum annuum) je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu [zdroj?]. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2500 až 6000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.
Zráním papričky červenají. Papriček jalapeños je vyšlechtěno velmi mnoho variant, například: Tipico, Meco a Merita, které jsou velmi populární v mexické kuchyni. Vyuzená a vysušená paprička jalapeño je známá jako chipotle, kterou často najdeme v omáčce adobo. Na chilpotle se zpracovává zhruba 20 % celkové produkce jalapeños. Zelená a zlehka zauzená jalapeña se v řezech též nakládají do slanokyselého pikantního nálevu a konzervují.
Takhle bychom tu mohli mít stovky, ne-li tisíce receptů na stejné téma. Proč to jen nepřidat do komentářů? Třeba takhle? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...