Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysaná fazolová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 853 kJ /
443 kcal
Bílkoviny17,21 g
Tuky17,47 g
Vláknina23,12 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 2,89 g
Sůl7,08 g
Sacharidy45,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, pak nakrájíme cibuli na proužky a osmahneme ji na trošce oleje, zalijeme vodou, dáme fazole se zeleninovým vývarem a vaříme, dokud nejsou fazole skoro měkké. Krok 2: Přidáme pokrájenou zeleninu a překrájené kysané zelí, opepříme, osolíme a přidáme trošku octa, vaříme dál do změknutí zeleniny, dáme nakrájený salám a zakysanou smetanu, kterou rozkvrdláme s polévkovým vývarem, aby se nesrazila. Krok 3: Polévka je hustá zeleninou, kdo chce víc hustou, dá trochu jíšky-já dala, máme rádi "husťačky".

Zveřejněno 20. 5. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Polévka je mnou vymyšlená a dělám ji hodně dlouho, zjistila jsem, že taková tu není i když fazolových polévek je tu docela dost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysaná fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQkk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysaná fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQkk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Bibinko takovýhle polévky miluju , to se zase nacpeme, taky mám rád husťačky, bóže , že jsem sem lezl, to budu za chvíli jak sud, takových dobrot :yes::-K

Nádhera a jistě dobrůtka.;-);-);-)

:-p:yes::yes: já chtěla dělat farnkfurtskou fazolovou s kysanou smetanou. No a asi jsem vyhodila leták, kde to bylo, tak budu muset improvizovat:-)):yes::yes:

:-DMagdalenko-děkuji, ale 2 vrstvy fazolí v polévce by byly zajímavý viď, ale hlavně jak to udělat-jsou to hrsti jasně.:-D

Bibinka (Janinka), koľko si dala tej fazule? 2 vrstvy? :-) asi preklep...
Robím fazuľovo kapustovú, ale vždy s kvalitnou údenou klobásou. Myslím, že aj táto tvoja verzia je dobrá...

Bibinko, tvé polívky miluju!!! :-K

Tématické fráze:
fazolova polevka s kysanou smetanou, kysaná zelenina, kysaná zelenina recept, kysaná zelenina recepty, fazolová polévka, aby se kysaná smetana nesrazila, polévka z hnědých fazolí, fazolová polévka kysaná smetana, kysaná smetana do polévky, fazolová polévka recept, polévka z kysané smetany, kysaná polévka, polévka kysaná smetana, fazolová polívka s klobásou, fazolová polévka se zeleninou a smetanou, fazolová polévka se smetanou, polevka fazole kysana smetana, jak se dela fazolova polevka, fazolová polévka z hnědých fazolí, kysaná smetana do polévek

Suroviny:
fazole, cibule, česnek, mrkev, petržel, celer, paprika čerstvá červená, rajče cherry, pórek, zelí kysané, vývar zeleninový, salám měkký, smetana kysaná, ocet, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu