Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový moučník s chutí karamelek a kávy

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 471 kJ /
2 264 kcal
Bílkoviny54,11 g
Tuky174,41 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 564 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy114,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí na korpus vyšleháme těsto, které nalijeme na plech s pečicím papírem, potřený máslem. Krok 2: Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na cca 5-7 minut. Krok 3: Ještě teplou roládku stočíme i s pečicím papírem a necháme vychladnout (nebo můžeme těsto překlopit na vlhkou utěrku). Krok 4: Mezitím si ušleháme jemný krém a na chvíli jej dáme do chladu. Krok 5: Roládku rozvineme, naplníme karamelkovým krémem, poklademe dvěma menšími banány, které potřeme brusinkovým džemem a roládu pěkně zavineme. Krok 6: Dáme do chladu ztuhnout a podáváme ke kávičce.

Zveřejněno 7. 10. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Rolády s banánem tady jsou, ale krém byl moc dobrý a tak ho sem přidávám pro začátečníky nebo pro inspiraci pro ostatmí kuchařky na krémy do moučníků.

Karamelky do krému nahrubo nastrouháme,jsou měkkoučké, takže se do krému pěkně zašlehají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4272

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4272

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alena Nováková 25. 2. 2014 15:08
super:-K:-D:-D:-D:-D:-D

varilamyskakasicku:Jelikož chuť byla tak velká,musela jsem dílo dokončit:-))dala jsem tam moučkový cukr,opravdu asi 2 lžíce a co ti budu povídat,polovina je pryč,moc chutná:yes:jen jsem nešetřila krémem,tak mně moc nezbylo na dozdobení zdobičkou,tak jsem to posypala takovou drtí bílé a tmavé čokolády,zítra nafotím a přidám foto....jen jsem koupila tak tvrdý karamelky,že jsem si postrouhala prsty,tak jsem se vztekala a chlap zbytek dostrouhal,takže nedoporučuji karamelky TOFFO,ale špagetka poradila a přidala foto,tak příště koupím jiný.

Majka8: Majenko, myslím, že 2 PL moučkového cukru, dělám i pak velkou roládu, tak dělám větší dávku pak, zkus, jak píši, ale sladím až po přidání džemu.. takže podle toho, jinak je prima, že se povedla;-);-);-);-):-K

varilamyskakasicku:Roláda je upečená,krém hotový,jen nevím jak s cukrem,připadá mně krém málo sladký,jestli můžeš písni,nechci nic pokazit,když už mám bezchybnou roládu:-Dpo dlouhý době jsem ji nepotrhala.

JanaB1: ten džem dávám někdy, někdy ne, to udělej podle sebe, někdy potřu roládku medem, pak dám krém, moc díky:-K:-K

varilamyskakasicku: Připravila jsem jí podle receptu, jenom karamelky byly jiné, ale na džem jsem zapomněla.

Jani, krásné fotečky, máš ji báječnou, dělala jsi ji z té samé dávky? Paráda a díky moc:-K:-K:-K

varilamyskakasicku: Přidala jsem fota, pokud se ti nelíbí, tak je smaž.

JanaB1: Jani, mne se tentokrát vůbec nepovedla, věřím, že ji máš lepší než já, neměla jsem den, to máslo na pečící papír jsem zkusila, ale máš pravdu, jde to i bez něj, díky za vyzkoušení:-K:-K

varilamyskakasicku: Roládu jsem dnes vyzkoušela, pochutnala jsem si. :-p Karamely jsem sehnala jenom karamelové, ale i s nimi to bylo dobré. Pečící papír jsem nemazala, neměla jsem problém ho sloupnout. Jenom nemám roládu tak hezkou jako ty.

Majka8: snad je objevíš, koupila jsem je v Albertu, jukni na obrázek, taky jsem je ale objevila jen náhodou, hledala jsem Margotku a tak jsem na ně narazila:-K;-):-))

JanaB1: Jani, peču vždy na 160 - 170 stupňů v předehřáté elektrické troubě, jsem tak zvyklá, jakmile korpus zrůžoví, ven s ním:-));-) nebo ven s ní:-))

varilamyskakasicku: Při jaké teplotě jsi roládu pekla? Mám doma ovocné karamelky, ale ty se asi nebudou hodit.

Ivanko,dnes jsem chtěla koupit karamelky a nenašla jsem:-//,zřejmě mají jiný obal a já nechala doma brejle:-(opět recept dle mých chuťových buněk:-D

Tématické fráze:
recepty banánový moučník, bánánový moučník, moucniky tescoma s chuti, recepty na moučníky s banánem, moučniky z kávy, dobrý banánový moučník, banánový moučník videorecept, chutné moučníky recepty, tescoma s chuti rolada, mléčné karamelky recept, moučník z kávy, recepty- moučník s banánem, bananove moucniky, karamelky toffo, moučníky ke kavě, dobrý banánový moučníky, toffo karamelky, tescoma s chutí moučníky, krem z karamelek, moučníky s banánem

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, sůl, olej, máslo, lučina domácí, nescafe, karamelky, kakao, banán, džem brusinkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu