Hovězí líčka na sardeli a kapary

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 36 názorů

Suroviny

500 g hovězích líček
4 sardelové řezy
2 lžíce kaparů
150 ml červeného vína
1 střední červená cibule
1 lžička demi glace nebo 100 ml silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme.

  2. Osolíme, opepříme a přendáme do PH (kdo může použít nádobu PH na sporáku, nemusí použít pánev). Do nádoby přidáme hovězí koncentrát (nebo silný vývar), víno a podlijeme troškou vody.

  3. Vařila jsem na High, necelé čtyři hodiny. V půlce vaření přidáme sardelky a krátce před koncem kapary.

  4. Na závěr zašleháme do šťávy lžíci studeného másla.

Poznámka

Vzniklá omáčka je dost výrazné chuti, doporučuji podávat s jemnou bramborovou kaší. Na talíři ozdobíme petrželkou.

Kdo nevlastní Pomalý hrnec, může připravit na sporáku, kde maso zvolna dusí doměkka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 229 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na sardeli a kapary

  • maris maris(autor receptu)

    vojta: děkuju za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo;-):-)

    Odpovědět

  • vojta vojta(neregistrovaná)

    :yes: parada,uzasne jidlo,jeste jsem nic takoveho nejedl:yes::-p

    Odpovědět

  • olivie olivie(neregistrovaný)

    maris: Líčka prodává firma Anguso z Trutnova, na www.anguso.cz najdete objednávkový formulář, rozvážejí objednávky po většině ČR, stačí zatrhnout místo dodání.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: to je nádhera:-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Iness: děkuji:-K. Podobé recepty mají ale společné jen ta líčka a asi cibuli:-)). Nevím, kdo si s tím dal práci, ale když sem dá někdo recept na kotlety, tak taky nemá v podobných všechny recepty z kotlet. Např. líčka s jablíčky opravdu nemají nic společného se sardelkami, ale asi si to tu někdo myslí, v tom případě má ale absenci chuťových buněk:-D:-D, takže je budu muset probrat....

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Pěkný recept:-) a děkuji za podobné (doporučené) recepty, je dobré když si člověk může vybrat;-).

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Andreo, Magdalenko děkuju:-). Budu moc ráda, když vyzkoušíte;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V týchto ťažkých dňoch sa tu objaví takýto skvost!
    Líčka som nevidela pár rokov. Ale si schovávam v mrazničke kus krásneho hov. pierka, čakám na ten správny recept. Že by to bol tento?:-O

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Konečně jsem se prokousla recepty až k téhle dobrotě.:-p:yes: Super jídlo, líček už mám zásobu v mrazáku a konečně i zdroj;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    senky: děkuju :-) tam já je kupuji:-)), ale asi záleží na vedoucím, jestli je objedná nebo ne. Aspoň mně paní vedoucí řekla, že je objednává na každý den, ale není jistota, jestli je dovezou.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    senky: asi záleží na potávce,protože u nás je Procházka taky v Lídlu a tam jsem teda ztím štěstí neměla, ale sehnala jsem je jinde, kde jsem ani nečekala, že je budou mít. Prostě to chce se furt ptát a otravovat :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    To je něco pro nás:yes::yes:

    Zkuste se poptat na líčka v "ProcházkaMasoUzeniny",u nás je součástí Lidlu a líčka bývají vcelku pravidelně:-);-)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Olinka5555: děkuju:-K, s tim PH máš stoprocentní pravdu;-):-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Krásný recept, krásné foto a další ujištění o tom, jak je pomaláč skvělý. Maso z PH je úplně o něčem jiném .....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Ještě jednou moc děkuju.:-K
    Já vím, že sehnat líčka je potíž. Už jsem u jednoho receptu psala, že bych je nahradila buď kližkou, nebo si myslím, ještě líp - loupanou plecí.
    Líčka mají krásné jemné maso a cena je příznivá, jen je sehnat. K nám do řeznictví chodí, ale taky nejsou denně, musí se to hlídat.Já jsem si trochu nasyslila;-):-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: hovězí na sardeli hov.líčka anguso.cz hovězí líčka v pomalém hrnci hov lička recept hov. licka recepty z masa hovězí líčka hov líčka hov.líčka na víně recepty z masa hovězí líčka na víně anguso trutnov dobré recepty na hovězí líčka recept hov.licka recept na hov.líčka hov. lička recept hovězí licka na panvi hovězi maso recepty na hov. lička hovězí líčka na sardelích hovezi licka video recepty recepty z hov.líček