

Hovězí líčka na sardeli a kapary
Suroviny
- 500 g hovězích líček
- 4 sardelové řezy
- 2 lžíce kaparů
- 150 ml červeného vína
- 1 střední červená cibule
- 1 lžička demi glace nebo 100 ml silného hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme.
Osolíme, opepříme a přendáme do PH (kdo může použít nádobu PH na sporáku, nemusí použít pánev). Do nádoby přidáme hovězí koncentrát (nebo silný vývar), víno a podlijeme troškou vody.
Vařila jsem na High, necelé čtyři hodiny. V půlce vaření přidáme sardelky a krátce před koncem kapary.
Na závěr zašleháme do šťávy lžíci studeného másla.
Poznámka od kuchařky
Vzniklá omáčka je dost výrazné chuti, doporučuji podávat s jemnou bramborovou kaší. Na talíři ozdobíme petrželkou.
Kdo nevlastní Pomalý hrnec, může připravit na sporáku, kde maso zvolna dusí doměkka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí líčka na sardeli a kapary
-
vojta: děkuju za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo
-
parada,uzasne jidlo,jeste jsem nic takoveho nejedl
-
maris: Líčka prodává firma Anguso z Trutnova, na www.anguso.cz najdete objednávkový formulář, rozvážejí objednávky po většině ČR, stačí zatrhnout místo dodání.
-
to je nádhera
-
Iness: děkuji
. Podobé recepty mají ale společné jen ta líčka a asi cibuli
. Nevím, kdo si s tím dal práci, ale když sem dá někdo recept na kotlety, tak taky nemá v podobných všechny recepty z kotlet. Např. líčka s jablíčky opravdu nemají nic společného se sardelkami, ale asi si to tu někdo myslí, v tom případě má ale absenci chuťových buněk
, takže je budu muset probrat....
-
Pěkný recept
a děkuji za podobné (doporučené) recepty, je dobré když si člověk může vybrat
.
-
Andreo, Magdalenko děkuju
. Budu moc ráda, když vyzkoušíte
-
V týchto ťažkých dňoch sa tu objaví takýto skvost!
Líčka som nevidela pár rokov. Ale si schovávam v mrazničke kus krásneho hov. pierka, čakám na ten správny recept. Že by to bol tento? -
Konečně jsem se prokousla recepty až k téhle dobrotě.
Super jídlo, líček už mám zásobu v mrazáku a konečně i zdroj
-
senky: děkuju
tam já je kupuji
, ale asi záleží na vedoucím, jestli je objedná nebo ne. Aspoň mně paní vedoucí řekla, že je objednává na každý den, ale není jistota, jestli je dovezou.
-
senky: asi záleží na potávce,protože u nás je Procházka taky v Lídlu a tam jsem teda ztím štěstí neměla, ale sehnala jsem je jinde, kde jsem ani nečekala, že je budou mít. Prostě to chce se furt ptát a otravovat
-
To je něco pro nás
Zkuste se poptat na líčka v "ProcházkaMasoUzeniny",u nás je součástí Lidlu a líčka bývají vcelku pravidelně -
Olinka5555: děkuju
, s tim PH máš stoprocentní pravdu
-
Krásný recept, krásné foto a další ujištění o tom, jak je pomaláč skvělý. Maso z PH je úplně o něčem jiném .....
-
Ještě jednou moc děkuju.
Já vím, že sehnat líčka je potíž. Už jsem u jednoho receptu psala, že bych je nahradila buď kližkou, nebo si myslím, ještě líp - loupanou plecí.
Líčka mají krásné jemné maso a cena je příznivá, jen je sehnat. K nám do řeznictví chodí, ale taky nejsou denně, musí se to hlídat.Já jsem si trochu nasyslila