Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Jednoduše ochucený filet lososa grilujeme na cedrovém prkénku, které mu dodá jedinečnou vůni. Prkénko před grilováním namočíme, během grilování se z něj díky tomu uvolní pára, která zabrání vysušení masa.
Postup přípravy
Krok 1: Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte ho tak asi 4 hodiny.
Krok 2: Poté vodu vylijte.
Krok 3: Z lososa odstraňte kůži.
Krok 4: Stranu, kde byla kůže, lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany.
Krok 5: Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu.
Krok 6: Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
Zveřejněno 21. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gywZ
Moje poznámka
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gywZ
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 47 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 50 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty,
losos na prkýnku,
grilovaný losos v troubě,
grilování lososa,
pomucky na grilovany,
losos domaci grilovani,
grilovaný losos top recepty,
grilovací prkénko recepty,
peceni v troube na prkenku,
grilované špízy z lososa,
losos pod grilem,
grilovaný celý losos,
prkýnko na grilování lososa,
grilovaný losos na roštu,
grilovaný celý losos v troubě,
grilovaný losos na prkýnku,
cedrový olej recepty,
kdy je hotovej losos,
celý losos,
losos
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř drcený,
olej olivový
Komentáře (7)
Nezapomeňte, že grilování není jen pár chvil, kdy přes léto pobudete s přáteli, ale je to jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin. Jako je pečení v troubě, smažení apod. Jen se holt musí jít ven ke grilu. Třeba dneska v tom nevidím sebemenší problém...
Je vidět, e jsi přes grilování specialista, losos je moc pěkně udělaný a na gril se hodí
Líbí se mi to a i chutná - teda zatím jen virtuálně