Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Jednoduše ochucený filet lososa grilujeme na cedrovém prkénku, které mu dodá jedinečnou vůni. Prkénko před grilováním namočíme, během grilování se z něj díky tomu uvolní pára, která zabrání vysušení masa.
Postup přípravy
Krok 1: Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte ho tak asi 4 hodiny.
Krok 2: Poté vodu vylijte.
Krok 3: Z lososa odstraňte kůži.
Krok 4: Stranu, kde byla kůže, lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany.
Krok 5: Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu.
Krok 6: Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
Zveřejněno 21. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gywZ
Moje poznámka
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gywZ
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty,
losos na prkýnku,
grilovaný losos v troubě,
grilování lososa,
pomucky na grilovany,
losos domaci grilovani,
grilovaný losos top recepty,
grilovací prkénko recepty,
peceni v troube na prkenku,
grilované špízy z lososa,
losos pod grilem,
grilovaný celý losos,
prkýnko na grilování lososa,
grilovaný losos na roštu,
grilovaný celý losos v troubě,
grilovaný losos na prkýnku,
cedrový olej recepty,
kdy je hotovej losos,
celý losos,
losos
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř drcený,
olej olivový
Komentáře (8)
Nezapomeňte, že grilování není jen pár chvil, kdy přes léto pobudete s přáteli, ale je to jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin. Jako je pečení v troubě, smažení apod. Jen se holt musí jít ven ke grilu. Třeba dneska v tom nevidím sebemenší problém...
Je vidět, e jsi přes grilování specialista, losos je moc pěkně udělaný a na gril se hodí
Líbí se mi to a i chutná - teda zatím jen virtuálně