Majonéza domácí super
Domácí majonéza je nejen levnější než kupovaná, ale také chutnější. Má všestranné využití v kuchyni, do domácích hamburgerů, salátů, k pečeným bramborám a také ji můžeme využít na domácí tatarku. Připravená je během chvilky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 370 kJ / 3 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,84 g |
Tuky | 421,98 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 10,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vysoké nádobě smícháme žloutky a mléko. Postupně pomalu přiléváme olej a zároveň šleháme ponorným mixérem do zhoustnutí.
Krok 2: Ochutíme solí, pepřem a trochou octa.
Krok 3: Z takto vytvořené majolky můžeme přidáním okurky, cibulky a feferonky připravit i tatarku.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonéza domácí super
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY4g
Moje poznámka
Majonéza domácí super
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY4g
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapr na zelenině
Blofas před 55 minutami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 1 hodinou
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 2 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 3 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 4 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí Majolka®,
domácí Majolka® recept,
Majolka® recept,
Majolka®,
jak se dela Majolka®,
Majolka® domací,
výroba Majolky®,
recept na domaci Majolku®,
Majolka® z mléka,
recept na Majolku®,
recepty domaci Majolka®,
domácí Majolka® recept bez vajec,
recept Majolka®,
jak se dela domaci Majolka®,
domácí Majolka® bez vajec,
Majolka® bez vajec,
jak udělat Majolku®,
výroba domácí Majolky®,
domácí tatarka z Majolky®,
recepty Majolka®
Suroviny:
žloutek,
mléko,
olej,
sůl,
pepř mletý,
ocet
Komentáře (20)
ŠPATNÉ POMĚRY!!!
z výše uvedené dom. majonézy (z celých vajec) - pokr.v mixeru. Do husté majonézy přidat (míra na jedno vejce) pol.lžíci vody z naložených sladkokys.okurek, čaj. lžičku plnotučné hořtice, trošku citronové šťávy, snítku zelené petrželky, na dohuštění toho, co jsme naředili, kousek uvařené vychladlé brambory /třeba ze včerejška/.Mixerem opět do brázdiček. A dobrou chuť. Tatarka je skvělá.Včetně výroby majonézy max. za 5 minut.
a další... Neházejte flintu do žita. Domácí majonéza se dělá z celých ! vajec, zásadně v mixeru !!!... mírně osolit, pustit mixer a pomalu /čůrkem/ lít olej do chvíle, kdy hmota dělá brázdičky /=krém/.Hotovo. Není třeba olej kapat, ale také nelít systémem hrktotam. Olej nejlépe řepkový, popř. slunečnicový. Ne olivový. Pokud se stalo, že nezačala majonéza houstnout, bylo to s největší pravděpodobností proto, že vejce a olej neměli stejnou teplotu. To je zásada. Obojí nechat hodinku souznít v kuchyni.