Rohlíky jako dech - úžasné
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 144 kJ / 2 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,83 g |
Tuky | 79,28 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 358,46 g |
Postup přípravy
Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Krok 4: Rohlíky potřeme vlažným mlékem, posypeme semínky, solí a kmínem, nebo necháme jen tak bez ozdobení, a pečeme ve vyhřáté troubě po dobu 10-15 minut. Krok 5: Po upečení přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíky jako dech - úžasné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Moje poznámka
Rohlíky jako dech - úžasné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 7 minutami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
Frana74 před 55 minutami
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 3 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 4 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky recept jako od pekaře,
domaci rohliky jako od pekare,
rohlíky,
rohlíky recept,
nejlepší rohlíky z pekárny domácí,
rohlíky z domácí pekárny,
recept na rohlíky,
pletení rohlíků,
nejlepší rohlíky,
domácí rohlíky,
rohlíky jako od pekaře,
úžasné domácí rohlíky,
rohlíky jako z obchodu,
rohlík,
nejlepší domácí rohlíky,
nejlepší domácí rohlíky,
rohliky jak od pekare,
rohlíky 80,
jak se motají rohlíky,
jak zabalit rohlík
Suroviny:
voda,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
sladěnka,
kvasnice,
mléko,
kmín celý,
sůl
Komentáře (295)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Milá Cathleen, moc prosím 🙏🙏🙏
😂
Bude lepší.
Pivařské rohlíky zadělávané pivařskými kvasnicemi, tak to zní docela logicky. Tak držím palce, ať to dopadne dobře a Vámi upečený rohlík je k nerozeznání od rohlíku z Lidlu. 🤞
Také jsem zkoušela recept najít, ale bezvýsledně. Moc chutnají manželovi. Zadejte si na YT rakouské rohlíky a tam jsem něco vzhledem podobného objevila. Ale chuť určitě nebude stejná, protože ty z Lidlu určitě obsahují různé dochucovadla, kypřidla a éčka. 🤷
Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.
www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky
Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.
A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?
Jinak rohliky opravdu super!
Mockrat dekuji za super recept.
Děkuji. Eva
http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...
Radka Arvensisová, Fabio: obsahuje jednoduché cukry - první potrava pro kvasinky a zbytky enzymů, které napomáhají (podporují) enzymatickou činnost kvasinek
Fabio:
Kdyby to šlo, poslala bych dalších tisíc bodíků za recept.Scarlet.
mě hodně já dělám housky na 7 propletení a vypadají hezky když se to povede a mě se to hodně-krát povedlo
Ne ze bych byla uplne blba, vim, ze po vliti horke vody do studeneho poharu muze prasknout, ale tohle mi nejak nedoslo
Zkus třeba tyhle, klasické http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces..., místo sladěnky můžeš dát lžičku medu nebo ji prostě vynechat.
Omládek používám skoro do všeho drobnějšího domácího pečiva
Zajed si do USA, na Kanary,do Asie a pochopis..
Takze tak se veci maji
A chuť kupovaným rohlíkům nedělá jiné droždí, ale zlepšující přípravky (= chemie), které pekárny do rohlíků dávají.
Nesouhlasím s vámi ani v tom, že domácí rohlíky musí být těžké
Díky