Pečené foul (bob obecný)
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je posypané citronovou solí, římským kmínem a petrželkou.
Postup přípravy
Krok 1: Sušené boby namočíme přes noc do vody (můžeme přidat trochu sody, není to však nutné).
Krok 2: Druhý den vodu slijeme, přilijeme čistou, přivedeme k varu, poté vložíme do trouby a při 130 °C cca 2,5-3,5 hodiny pečeme do měkka (slupka nezměkne, pouze vnitřek bobu).
Krok 3: Při pečení změní barvu, zhnědnou. Po upečení slijeme zbývající tekutinu.
Krok 4: Při servírovaní fazole posypeme citronovou solí nebo pokapeme citronovou šťávou a posypeme římským kmínem a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, který vymačkáme, slupku vyhodíme. Podáváme vlažné.
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené foul (bob obecný)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yr2
Moje poznámka
Pečené foul (bob obecný)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yr2
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 57 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vlčí bob v kuchyni,
vlčí bob lupina recepty,
recepty bob obecný,
bob obecny,
bob obecný recepty,
bob obecný recept,
bob obecný koňský,
bob obecný v kuchyni,
bob koňský,
koňský bob,
vlčí bob recepty,
bob koňský recept,
vlčí bob recept,
bob recepty,
foul recept,
bob recept,
bob koňský recepty,
koňský bob recepty,
foul,
recepty z bobu obecneho
Suroviny:
bob zahradní,
římský kmín mletý,
sůl citronová,
sůl,
petrželka hladkolistá,
soda jedlá
Komentáře (26)
Marti, je to toto?
http://www2.zf.jcu.cz/~moudry/skripta/2/lupina_bil...
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/neprehlednute...
Zaujal ma aj ten turmus, čo si pridala link, to je ďalšia strukovina?
Pečený bôb sa ako konzumuje? Lyžičkou, vidličkou? rukou? Neviem si dobre predstaviť, píšeš, že sa bežne predáva u pojazdných predavačoch na trhu a pod.
Maj sa krásne.