Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,67 g | 
| Tuky | 373,74 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 1,69 g | 
| Sodík | 777 mg | 
| Sůl | 3,06 g | 
| Sacharidy | 519,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
	Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
	Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmící. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
	Krok 4: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spay, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
	Krok 5: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
	Krok 6: krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
	Krok 7: Pak po kouskách vešleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Moje poznámka
					
				
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy4
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort pat a mat, 
						
						
							dorty pat a mat, 
						
						
							dort pat a mat 3d, 
						
						
							pat a mat na dort, 
						
						
							pat a mat dort, 
						
						
							dort pat a mat postup, 
						
						
							dort s pat a mat, 
						
						
							dort pat mat postupy, 
						
						
							3d dorty pat a mat, 
						
						
							dort mat a pat, 
						
						
							pat a mat na dorty, 
						
						
							forma na dort pat a mat, 
						
						
							pat a mat a dorty, 
						
						
							dort pro děti s pat a mat, 
						
						
							3d dort pat a mat, 
						
						
							dortový papír pat a mat, 
						
						
							dort mat a pat postup, 
						
						
							dorty s patem a matem, 
						
						
							pat a mat na dortu, 
						
						
							papir na dort pat a mat
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							vejce, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							zlatý klas, 
						
						
							mléko, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							roll decor icing
						
					
	
			
	
Komentáře (5)
Ze Vy jste cukrarka-profesionalka?!
Tak nadherne zdobene dorty jsem zu dlooouho nevidela!