Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žabáci

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Suroviny

Porce: 27ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 685 kJ /
3 988 kcal
Bílkoviny118,15 g
Tuky58,71 g
Vláknina31,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy730,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, olej a vlažnou vodu. Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Po vykynutí děláme bulky, potřeme olejem posypeme mákem. Krok 3: Pečeme na 200°C dozlatova

Zveřejněno 10. 11. 2013

Poznámka autorky Lilith-Isa

Recept mi dala tchyně,když nám došlo pečivo a já jsem potřebovala narychlo upéct :) :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žabáci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ompY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žabáci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ompY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý recept za chvíli je hotovo.:-p;-):yes:

Bibinka: já v tomhle dala na radu starších...tedy tchyně že je zbytečný na potírání plýtvat vejce:-)):-))

Majka8: Znám to,u nás je během 10 minut půl plechu pryč :-D:-D

Lilith-Isa: Šári, já potírám pečivo zásadně jen olejem, zdá se mi to i co se chuti týče lepší, než vajíčkem, takové jemné a vláčné;-)

Lilith-Isa:Zítra vyzkouším s olejem,pravda,uršitě jsou vláčnější.Právě jsem snědla posledního žabáka,máš pravdu,mizí rychle:-D

Majka8: Asi by neměl být žádný, když se potírají olejem jsou podle mého vláčnější,já je zkoušela potírat i vajíčkem a nebylo to ono :-)):-))

Lilith-Isa:Šárko,tak úspěch se dostaavil:yes:Dělala jsem s polovičního množství surovin,dala jsem jen čtvrtku droždí a žabáci jsou velice chutný a u nás se jméno zabydlelo docela rychle,polovinu žabáků jsem posypala slunečnicovýma semínkama,čtvrku dýňovýma a zbytek konopnýma;-)Potřela jsem mlékem,jsem tak zvyklá a teprve teď jsem dočetla,že ty je potíráš olejem,jaký je v tom rozdíl?

Zkoušela jsem i z celého droždí,ale bylo tam moc cítit a i z té půlky těsto vykynulo krásně :-) Původní recept jsem dělala z poloviční dávky,ale začala jsem dělat z celého kila,protože i těch 27ks u nás zmizí ještě ten den co je upeču,je to jak řekl manžel ,,žravé,, a výborně chutnají i posypané slunečnicovými semínky :)

Majka8: do pekárny bych doporučila poloviční množství surovin, aby to dobře umíchala a aby pak při kynutí těsto neuteklo;-)

casino: těsto není nijak husté ani tučné, i s tímhle menším množstvím droždí pokyne určitě dobře.

Bibinka:Myslela jsem jenom vyrobit těsto v pekárně,pak šoupnout do trouby.Koupila jsem si novou pekárnu a ta má vychytávku,že po vykynutí těsta můžu vypracovat cokoliv a dát to na takový stojánek a hned je upeče,už jsem dělala bagety a je to super.

hana.konopacova@seznam.czŽabáci se to jmenuje proto, že bulka se rozřízne, ale nedokrojí a po vložení náplně zůstane pootevřená jako žabí tlamička.
Dovnitř máznu trochu másla, vložím kolečko salámu nebo klobásky, kousek sýra a plátek okurky. Nebo zdobícím sáčkem vstříknu pomazánku (např. česnekovou) a ozdobím kouskem ořechu, petrželkou ...

Lilith-Isa:myslím, že v DP zadělat a nechat nakynout těsto zaručeně jde, já tam dělám úplně všechno kynuté těsto a na vále jen pak tomu dám tvar který chci a dávám na plech, kde nechám ještě chvíli znovu kynout a pak upeču;-)

Jak vzniknul název žabáci vůbec netuším,tchýně prostě řekla upeč žabáky a nadiktovala mi recept :-) Jestli se dají péct v domácí pekárně netuším tu doma nemám :-)

Dugasis:
No, mně ten název přijde zábavný, zvláště kdyby se příště "žabákům" podařilo trošku více do těsta proříznout ty jejich papulky:-D
...spíše mě překvapuje použití polovičního množství droždí než je obvyklé.

:-// Žabáci , to děs , kdo to tak může pojmenovat , má to jiné jméno...........:no:

Tématické fráze:
recept na žabáky, slaný žabáci, žabáci z kynutého těsta, co upec z kynutého těsta, slané pečivo žabáci, žabáci pečivo, ořechoví žabáci, kynutí žabáci, recept žabak, slaní žabáci, kynuté těsto - žabáci, žabák recept, housticky žabaci, recept zabaky, zabaky recepty, zabáci z vajec, žabáci slaní, peceni zabaci recept, domácí housky žabáci, potírání pečiva olejem

Suroviny:
mouka hladká, droždí, olej, sůl, voda, olej, mák

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu