Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žabáci

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2013 20:24

Suroviny

Porce: 27ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 685 kJ / 3 988 kcal
Bílkoviny118,15 g
Tuky58,71 g
Vláknina31,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy730,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi dala tchyně,když nám došlo pečivo a já jsem potřebovala narychlo upéct :) :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sedlakantonin

1. 3. 2014 18:41

Dobrý recept za chvíli je hotovo.:-p;-):yes:

Lilith-Isa Lilith-Isa

12. 11. 2013 14:50

Bibinka: já v tomhle dala na radu starších...tedy tchyně že je zbytečný na potírání plýtvat vejce:-)):-))

Lilith-Isa Lilith-Isa

12. 11. 2013 14:49

Majka8: Znám to,u nás je během 10 minut půl plechu pryč :-D:-D

Bibinka Bibinka

12. 11. 2013 12:58

Lilith-Isa: Šári, já potírám pečivo zásadně jen olejem, zdá se mi to i co se chuti týče lepší, než vajíčkem, takové jemné a vláčné;-)

Majka8

12. 11. 2013 12:36

Lilith-Isa:Zítra vyzkouším s olejem,pravda,uršitě jsou vláčnější.Právě jsem snědla posledního žabáka,máš pravdu,mizí rychle:-D

Lilith-Isa Lilith-Isa

12. 11. 2013 12:27

Majka8: Asi by neměl být žádný, když se potírají olejem jsou podle mého vláčnější,já je zkoušela potírat i vajíčkem a nebylo to ono :-)):-))

Majka8

12. 11. 2013 11:51

Lilith-Isa:Šárko,tak úspěch se dostaavil:yes:Dělala jsem s polovičního množství surovin,dala jsem jen čtvrtku droždí a žabáci jsou velice chutný a u nás se jméno zabydlelo docela rychle,polovinu žabáků jsem posypala slunečnicovýma semínkama,čtvrku dýňovýma a zbytek konopnýma;-)Potřela jsem mlékem,jsem tak zvyklá a teprve teď jsem dočetla,že ty je potíráš olejem,jaký je v tom rozdíl?

Lilith-Isa Lilith-Isa

12. 11. 2013 10:32

Zkoušela jsem i z celého droždí,ale bylo tam moc cítit a i z té půlky těsto vykynulo krásně :-) Původní recept jsem dělala z poloviční dávky,ale začala jsem dělat z celého kila,protože i těch 27ks u nás zmizí ještě ten den co je upeču,je to jak řekl manžel ,,žravé,, a výborně chutnají i posypané slunečnicovými semínky :)

cathleen cathleen

12. 11. 2013 09:29

Majka8: do pekárny bych doporučila poloviční množství surovin, aby to dobře umíchala a aby pak při kynutí těsto neuteklo;-)

casino: těsto není nijak husté ani tučné, i s tímhle menším množstvím droždí pokyne určitě dobře.

Majka8

11. 11. 2013 23:12

Bibinka:Myslela jsem jenom vyrobit těsto v pekárně,pak šoupnout do trouby.Koupila jsem si novou pekárnu a ta má vychytávku,že po vykynutí těsta můžu vypracovat cokoliv a dát to na takový stojánek a hned je upeče,už jsem dělala bagety a je to super.

hanka

11. 11. 2013 19:29

hana.konopacova@seznam.czŽabáci se to jmenuje proto, že bulka se rozřízne, ale nedokrojí a po vložení náplně zůstane pootevřená jako žabí tlamička.
Dovnitř máznu trochu másla, vložím kolečko salámu nebo klobásky, kousek sýra a plátek okurky. Nebo zdobícím sáčkem vstříknu pomazánku (např. česnekovou) a ozdobím kouskem ořechu, petrželkou ...

Bibinka Bibinka

11. 11. 2013 17:00

Lilith-Isa:myslím, že v DP zadělat a nechat nakynout těsto zaručeně jde, já tam dělám úplně všechno kynuté těsto a na vále jen pak tomu dám tvar který chci a dávám na plech, kde nechám ještě chvíli znovu kynout a pak upeču;-)

Lilith-Isa Lilith-Isa

11. 11. 2013 16:51

Jak vzniknul název žabáci vůbec netuším,tchýně prostě řekla upeč žabáky a nadiktovala mi recept :-) Jestli se dají péct v domácí pekárně netuším tu doma nemám :-)

casino

11. 11. 2013 16:28

Dugasis:
No, mně ten název přijde zábavný, zvláště kdyby se příště "žabákům" podařilo trošku více do těsta proříznout ty jejich papulky:-D
...spíše mě překvapuje použití polovičního množství droždí než je obvyklé.

Dugasis

11. 11. 2013 15:07

:-// Žabáci , to děs , kdo to tak může pojmenovat , má to jiné jméno...........:no:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na žabáky slaný žabáci žabáci z kynutého těsta co upec z kynutého těsta slané pečivo žabáci žabáci pečivo ořechoví žabáci kynutí žabáci recept žabak slaní žabáci kynuté těsto - žabáci žabák recept housticky žabaci recept zabaky zabaky recepty zabáci z vajec žabáci slaní peceni zabaci recept domácí housky žabáci potírání pečiva olejem

Suroviny: mouka hladká, droždí, olej, sůl, voda, olej, mák

TopRecepty.cz

Žabáci

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ompY