Žabáci
Suroviny
Porce: 27ks
Nutriční hodnoty
Energie | 16 685 kJ / 3 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,15 g |
Tuky | 58,71 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 730,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi dala tchyně,když nám došlo pečivo a já jsem potřebovala narychlo upéct :) :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2014 18:41
Dobrý recept za chvíli je hotovo.
12. 11. 2013 14:50
Bibinka: já v tomhle dala na radu starších...tedy tchyně že je zbytečný na potírání plýtvat vejce
12. 11. 2013 14:49
Majka8: Znám to,u nás je během 10 minut půl plechu pryč
12. 11. 2013 12:58
Lilith-Isa: Šári, já potírám pečivo zásadně jen olejem, zdá se mi to i co se chuti týče lepší, než vajíčkem, takové jemné a vláčné
12. 11. 2013 12:36
Lilith-Isa:Zítra vyzkouším s olejem,pravda,uršitě jsou vláčnější.Právě jsem snědla posledního žabáka,máš pravdu,mizí rychle
12. 11. 2013 12:27
Majka8: Asi by neměl být žádný, když se potírají olejem jsou podle mého vláčnější,já je zkoušela potírat i vajíčkem a nebylo to ono
12. 11. 2013 11:51
Lilith-Isa:Šárko,tak úspěch se dostaavilDělala jsem s polovičního množství surovin,dala jsem jen čtvrtku droždí a žabáci jsou velice chutný a u nás se jméno zabydlelo docela rychle,polovinu žabáků jsem posypala slunečnicovýma semínkama,čtvrku dýňovýma a zbytek konopnýma
Potřela jsem mlékem,jsem tak zvyklá a teprve teď jsem dočetla,že ty je potíráš olejem,jaký je v tom rozdíl?
12. 11. 2013 10:32
Zkoušela jsem i z celého droždí,ale bylo tam moc cítit a i z té půlky těsto vykynulo krásně Původní recept jsem dělala z poloviční dávky,ale začala jsem dělat z celého kila,protože i těch 27ks u nás zmizí ještě ten den co je upeču,je to jak řekl manžel ,,žravé,, a výborně chutnají i posypané slunečnicovými semínky :)
12. 11. 2013 09:29
Majka8: do pekárny bych doporučila poloviční množství surovin, aby to dobře umíchala a aby pak při kynutí těsto neuteklo
casino: těsto není nijak husté ani tučné, i s tímhle menším množstvím droždí pokyne určitě dobře.
11. 11. 2013 23:12
Bibinka:Myslela jsem jenom vyrobit těsto v pekárně,pak šoupnout do trouby.Koupila jsem si novou pekárnu a ta má vychytávku,že po vykynutí těsta můžu vypracovat cokoliv a dát to na takový stojánek a hned je upeče,už jsem dělala bagety a je to super.
11. 11. 2013 19:29
hana.konopacova@seznam.czŽabáci se to jmenuje proto, že bulka se rozřízne, ale nedokrojí a po vložení náplně zůstane pootevřená jako žabí tlamička.
Dovnitř máznu trochu másla, vložím kolečko salámu nebo klobásky, kousek sýra a plátek okurky. Nebo zdobícím sáčkem vstříknu pomazánku (např. česnekovou) a ozdobím kouskem ořechu, petrželkou ...
11. 11. 2013 17:00
Lilith-Isa:myslím, že v DP zadělat a nechat nakynout těsto zaručeně jde, já tam dělám úplně všechno kynuté těsto a na vále jen pak tomu dám tvar který chci a dávám na plech, kde nechám ještě chvíli znovu kynout a pak upeču
11. 11. 2013 16:51
Jak vzniknul název žabáci vůbec netuším,tchýně prostě řekla upeč žabáky a nadiktovala mi recept Jestli se dají péct v domácí pekárně netuším tu doma nemám
11. 11. 2013 16:28
Dugasis:
No, mně ten název přijde zábavný, zvláště kdyby se příště "žabákům" podařilo trošku více do těsta proříznout ty jejich papulky
...spíše mě překvapuje použití polovičního množství droždí než je obvyklé.
11. 11. 2013 15:07
Žabáci , to děs , kdo to tak může pojmenovat , má to jiné jméno...........
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 10 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 12 hodinami

Koka + řez
Přidáno před 21 hodinami

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno před 23 hodinami

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15

Bezová panna cotta
Přidáno 27. 5. 2022 10:09
Právě bylo uvařeno:

Křenová omáčka
uvařil/a Rafan1415
před 8 minutami

Matjesovo vajíčková pomazánka
uvařil/a Ivana64
před 2 hodinami

Vepřové závitky s nivou
uvařil/a kyskamaryska
před 2 hodinami

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 8 hodinami

Hamburgerové bulky
uvařil/a Lidiia
před 9 hodinami

Čerstvý krémový sýr
uvařil/a mischelinka
před 9 hodinami

Krevety na česneku a másle
uvařil/a mikbla
před 10 hodinami

Bílá zelňačka s koprem
uvařil/a Komtesina
před 10 hodinami

Italská čočková polévka
uvařil/a Ellen1
před 10 hodinami

Koprová omáčka
uvařil/a Lucie1001
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na žabáky slaný žabáci žabáci z kynutého těsta co upec z kynutého těsta slané pečivo žabáci žabáci pečivo ořechoví žabáci kynutí žabáci recept žabak slaní žabáci kynuté těsto - žabáci žabák recept housticky žabaci recept zabaky zabaky recepty zabáci z vajec žabáci slaní peceni zabaci recept domácí housky žabáci potírání pečiva olejem
Suroviny: mouka hladká, droždí, olej, sůl, voda, olej, mák
Žabáci
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ompY
20 názorů