Žabáci

Lilith-Isa Kuchařka: Lilith-Isa

27ks Slané pečivo 20 názorů

Suroviny

1 kg hladké mouky
1/2 kostky droždí
3-4 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 l vlažné vody
olej na potření
mák na posypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, olej a vlažnou vodu. Zpracujeme těsto a necháme vykynout.

  2. Po vykynutí děláme bulky, potřeme olejem posypeme mákem.

  3. Pečeme na 200°C dozlatova

Poznámka

Recept mi dala tchyně,když nám došlo pečivo a já jsem potřebovala narychlo upéct :) :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žabáci

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Dobrý recept za chvíli je hotovo.:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Bibinka: já v tomhle dala na radu starších...tedy tchyně že je zbytečný na potírání plýtvat vejce:-)):-))

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Majka8: Znám to,u nás je během 10 minut půl plechu pryč :-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lilith-Isa: Šári, já potírám pečivo zásadně jen olejem, zdá se mi to i co se chuti týče lepší, než vajíčkem, takové jemné a vláčné;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Lilith-Isa:Zítra vyzkouším s olejem,pravda,uršitě jsou vláčnější.Právě jsem snědla posledního žabáka,máš pravdu,mizí rychle:-D

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Majka8: Asi by neměl být žádný, když se potírají olejem jsou podle mého vláčnější,já je zkoušela potírat i vajíčkem a nebylo to ono :-)):-))

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Lilith-Isa:Šárko,tak úspěch se dostaavil:yes:Dělala jsem s polovičního množství surovin,dala jsem jen čtvrtku droždí a žabáci jsou velice chutný a u nás se jméno zabydlelo docela rychle,polovinu žabáků jsem posypala slunečnicovýma semínkama,čtvrku dýňovýma a zbytek konopnýma;-)Potřela jsem mlékem,jsem tak zvyklá a teprve teď jsem dočetla,že ty je potíráš olejem,jaký je v tom rozdíl?

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Zkoušela jsem i z celého droždí,ale bylo tam moc cítit a i z té půlky těsto vykynulo krásně :-) Původní recept jsem dělala z poloviční dávky,ale začala jsem dělat z celého kila,protože i těch 27ks u nás zmizí ještě ten den co je upeču,je to jak řekl manžel ,,žravé,, a výborně chutnají i posypané slunečnicovými semínky :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Majka8: do pekárny bych doporučila poloviční množství surovin, aby to dobře umíchala a aby pak při kynutí těsto neuteklo;-)

    casino: těsto není nijak husté ani tučné, i s tímhle menším množstvím droždí pokyne určitě dobře.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Bibinka:Myslela jsem jenom vyrobit těsto v pekárně,pak šoupnout do trouby.Koupila jsem si novou pekárnu a ta má vychytávku,že po vykynutí těsta můžu vypracovat cokoliv a dát to na takový stojánek a hned je upeče,už jsem dělala bagety a je to super.

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    hana.konopacova@seznam.czŽabáci se to jmenuje proto, že bulka se rozřízne, ale nedokrojí a po vložení náplně zůstane pootevřená jako žabí tlamička.
    Dovnitř máznu trochu másla, vložím kolečko salámu nebo klobásky, kousek sýra a plátek okurky. Nebo zdobícím sáčkem vstříknu pomazánku (např. česnekovou) a ozdobím kouskem ořechu, petrželkou ...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lilith-Isa:myslím, že v DP zadělat a nechat nakynout těsto zaručeně jde, já tam dělám úplně všechno kynuté těsto a na vále jen pak tomu dám tvar který chci a dávám na plech, kde nechám ještě chvíli znovu kynout a pak upeču;-)

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Jak vzniknul název žabáci vůbec netuším,tchýně prostě řekla upeč žabáky a nadiktovala mi recept :-) Jestli se dají péct v domácí pekárně netuším tu doma nemám :-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Dugasis:
    No, mně ten název přijde zábavný, zvláště kdyby se příště "žabákům" podařilo trošku více do těsta proříznout ty jejich papulky:-D
    ...spíše mě překvapuje použití polovičního množství droždí než je obvyklé.

    Odpovědět

  • Dugasis Dugasis(neregistrovaný)

    :-// Žabáci , to děs , kdo to tak může pojmenovat , má to jiné jméno...........:no:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na žabáky slaný žabáci žabáci z kynutého těsta co upec z kynutého těsta slané pečivo žabáci žabáci pečivo ořechoví žabáci kynutí žabáci recept žabak slaní žabáci kynuté těsto - žabáci žabák recept housticky žabaci recept zabaky zabaky recepty zabáci z vajec žabáci slaní peceni zabaci recept domácí housky žabáci potírání pečiva olejem