Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé s česnekovo-petrželkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 077 kJ /
735 kcal
Bílkoviny7,94 g
Tuky60,20 g
Vláknina6,86 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle. Krok 2: Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou moukou (asi 2 lžíce) a zalijeme vínem. Krok 3: Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé, které dusíme v omáčce přibližně 10 minut při nízké teplotě. Masem často pohybujeme, aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem. Krok 4: Na závěr vmícháme sekanou petrželku a omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, případně solí.

Zveřejněno 20. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrVn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrVn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné, blahopřeji:-)):yes:

Elizo, juknul na mě z náhodných - moc pěkné :yes:
co je to za přílohu??? vidím pórek - a brambory?

Ryb není nikdy dost a tohle si dám líbit. Mám uloženo a boďka je tam!:-)):yes:

zajímavý receptík! Já můžu rybu na všechny způsoby, tak tohle bude určitě mňamka :-) hned příště vyzkoušíme! posílám bodík ;-):yes:

To vypadá lákavě a zdravě.:-p:-p +;-)

Při čtení receptu jsem si živě představovala a....neměla jsem to dělat, ještě jsme neobědvali:-//
Dávám do oblíbených + bodík;-)

Tématické fráze:
file, omáčka k filé, dyp k rybam, filé s omáčkou, jak připravit rybí filé, rybi file s omackou, jak uvařit file, filé recept, filé s česnekem, omáčka na filé, kapr na másle, recepty z file, file recepty, file ve smetanove omacce, omáčka s filé, file omáčka, jak připravit file, rybi file omacka, jak uvarit omacku k rybe, rybí filé s tagliatelle

Suroviny:
filet rybí, smetana ke šlehání, víno bílé, česnek, petrželka hladkolistá, máslo, mouka hladká, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu