Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 423 kJ / 8 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,34 g |
Tuky | 300,76 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 1 324,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 2: Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.
Zveřejněno 4. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Litrový litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgwO
Moje poznámka
Litrový litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgwO
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 36 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 46 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 12 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 16 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 16 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 17 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 17 hodinami
Tématické fráze:
lity pernik,
litý perník na plech,
litrový hrnek,
světlý perník,
perník na malý plech,
recept na litý perník,
perník litý na plech,
nejlepší litý perník,
recept litý perník,
litr mouky,
lity pernik recept,
pernik lity,
jak dlouho se peče perník,
pernik recept,
jakou mouku na perník,
recept světlý perník,
perník recept litr,
perník na plech,
pernik na pul litr,
pernik svetly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
marmeláda,
kakao,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
Komentáře (62)
Já bych přidala jen o trošku více kakaa.
Hned jak mě chytí mlsná na perník,vyzkouším.
Teď jsem pekla pomerančové řezy .
spagetka: nerozumím tomu, kdo a proč smazal tvé fotky (ty?)....
Včera jsem perník upekla i své rodině. Je jednoduchý a rychlý, takže se k němu budu určitě vracet. Dovolím si rychlou fotku toho našeho
K odměrkám-mám dvě, jednu od Tupperware a druhou obyč po babi.Vážila jsem obsah na digi váze a odchylka byla 7g.Takže nic tragického
Děkuji za super recept.
Byl dobrý, u kafíčka s kamarádkou se po něm jen zaprášilo.
Děkuji za recept a přeji hezký večer
Vaclav Fronek: doufám, že bude chutnat
Jinak perník u nás je vždy výtaný a tento udělám.+bodík 15
Cesto je vysoke a piekla som na velkom hlbokom plechu (35 x 45)...je to pernik naozaj pre velku rodinu a je skvely, nemrvi sa, je stavnaty a ma vsetko co spravny pernik ma mat.
Ivuš prepáč, že som si dovolila to k tvojmu receptu napísať, ale nedá mi to.
Omlouvám se cathleen, nenapadlo mne, že na můj kometář vznikne tak prudká reakce, to bych si to byla odpustila