Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Milujete chuť uzeného masa, ryb nebo sýrů? Stačí vybrat kvalitní suroviny, dodržet návod pro jejich přípravu a naučit se správně ovládat udírnu. Chcete se do tohoto krásného a kouřem vonícího koníčku také pustit?
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9B2x
Moje poznámka
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9B2x
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 13 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Maso na špejli
Přidáno 25. 8. 2025 19:57:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 2 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 3 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 4 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 4 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 5 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 5 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 6 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 7 hodinami
Tématické fráze:
uzeni bučku,
domaci uzeny bucek,
jak naložit bůček na uzení,
naložení bůčku na uzení,
uzený bůček,
recept na domácí uzený bůček,
doba uzení bůčku,
gril lokomotiva diskuze,
uzení masa v domácích udírnách,
uzený bůček recept,
udíme buček,
bucek na uzeni,
domácí udírny a uzení,
uzeni v lokomotyve,
uzený buček recepty,
jak vyudit bůček,
grilování v lokomotivě,
uzení masa diskuze,
lák na uzený bůček,
jak se udí buček
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl
Komentáře (23)
Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré
Pavol:
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz
magdalenka:
No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne
tejaja:
tejaja: