Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,54 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 74,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.
Krok 2: Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.
Krok 3: Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.
Zveřejněno 29. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Moje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 24 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 10 minutami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 24 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 2 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty podle hrušky,
co s hruškama,
hruška a jeho recepty,
hruška tepla,
zapečené hrušky v sirupu,
rybizák recept,
nova hruskovo recepy,
nove recepty hrušky,
nova recepty od hrusky,
nova.cz recepty hruška,
recepty od hrušky
Suroviny:
hruška,
víno,
cukr vanilkový,
skořice celá,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (6)
Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských
(hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta