Draculovy hrušky

Kaczik Kuchařka: Kaczik

3 porce Moučníky , Ostatní 5 názorů

Suroviny

1 1/2 hrušky (1/2 hrušky na porci)
1 1/2 hrnku červeného ovocného vína (použila jsem rybízové)
cca 1/4 hrnku třtinovéh cukru namíchaného s 1 vanilkovým cukrem
1 celá skořice
cca 12 hřebíčků
trocha šťávy z citronu (tak ze slabší půlky citronu, ani tolik nemusí být)
zakysaná smetana (12% stačí) a trocha skořicového cukru na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.

  2. Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.

  3. Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.

Poznámka

Název jste asi podle barvy omáčky pochopili =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/draculov...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Draculovy hrušky

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • spagetka spagetka

    Kaczik: naopak název beru stopro :yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Kaczik Kaczik(autor receptu)

    spagetka: Kdybych věděla, že to připomene tu hrůzu, kterou dali dohromady pro česká divadelní (v tomto případě asi muzikálová) prkna, tak bych si ten název i raději odpustila :-D. Já radši knihu :).

    Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských :-));-).

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Určitě dobře takovej nacucanej Drákula rybízákem v podání některého z hercu bude zcela autentický. A z čeho se nacucá,to už bude věcí režijního vedení autorské licence! :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Už se olizuju a to to ještě neviděl muž a dcera :-D:-D;-):-p:yes:
    (hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta :-D:-D:-D:-D;-);-);-))

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty podle hrušky co s hruškama hruška a jeho recepty hruška tepla zapečené hrušky v sirupu rybizák recept nova hruskovo recepy nove recepty hrušky nova recepty od hrusky nova.cz recepty hruška recepty od hrušky

Zapomněl/a jsem heslo