Vánoční punč
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co obvykle děláte, vyzkoušejte! Tento nápoj vás určitě zahřeje.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 296 kJ / 1 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
Moje poznámka
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 17 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 50 minutami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Rebarborový koláč
kacaba10 před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
jana100 před 2 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 2 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 4 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 6 hodinami
Tématické fráze:
punč recept,
punč,
recept na punč,
jak se dělá punč,
recept punc,
domaci punc,
jak udělat punč,
jak se vaří punč,
recept na domácí punč,
jak uvařit punč,
domaci punc recept,
vídeňský punč,
punč s ovocem,
punč recepty,
nealkoholický punč,
recepty na punč,
francouzský punč,
recepty punc,
pravý punč,
nealkoholický punč recept
Suroviny:
citron,
pomeranče,
voda,
cukr krupice,
rum,
víno červené,
koření hřebíček,
skořice celá,
kompot jahodový,
pomeranče
Komentáře (22)
Recept jsem upravila podle rad Miquela, který ho také připravoval (píše v komentářích níže), snad by to autorce nevadilo - už sem nechodí. (Pokud by vadilo a ozve se, není problém vrátit recept k jeho původnímu vzhledu.)
To prostě nechápu.
Možná se budete usmívat, ale lepší je si teplotu hlídat teploměrem ..., nebo použít indukční vařič, či desku s nastavenou teplotou na 80°C max.
Vše co se má, si předem odděleně svařte samostatně s vodou, včetně koření po danou dobu, samostatně si ohřejte víno na cca 80°C a ihned odstavte ze zdroje tepla - vlijte dříve svařenou směs. Zjistíte, že vše chutná jinak, i jinak účinkuje.
Několikrát se mi na návštěvě stalo, že po půl litru svařeného jsem se cítil jako na nealko večírku