Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stromeček

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řádně vypracované a vykynuté těsto (použila jsem těsto podle receptu od Yanullky, které považuju za bezkonkurenční a tímto Janince děkuju, odkaz na rp. je v poznámce) rozdělíme na tři díly, propracujeme a necháme chvilku odpočinout a dokynout. Krok 2: První díl těsta rozválíme na obdélník o vel cca 35x30 cm, (řídíme se velikostí plechu), položíme na plech s pečícím papírem, pomažeme pěknou vrstvou rozpuštěného másla, přes sítko poprášíme kakaem a moučkovým cukrem, přiklopíme druhou rozválenou třetinou těsta, opět pomažeme a poprášíme, přiklopíme třetí rozválenou částí těsta. Tu už necháme "nasucho". Krok 3: A teď jde do tuhého:
Příborovým nožem si naznačíme obrys stromečku (smrček, jedlička, modřín .... to je fuk, upečete to, co se podaří s kmenem uprostřed). Obkrojíme, použila jsem kolečkový kráječ na pizzu. Rozdělíme na jednotlivé větve, ty pak stáčíme do vrtulek. Špičky jednotlivých větviček lehce přimáčkneme k papíru aby se neodmotávaly. Snažila jsem se nafotit postup, snad pomůže. Krok 4: Na plechu necháme ještě nakynout, pak pomažeme rozpuštěným máslem a v troubě vyhřáté
na 180°C upečeme dozlatova. Teplotu přizpůsobíme vlastní troubě. Krok 5: Odkrojků se nebojte, upekla jsem je jako první a taky jako první zmizely.

Zveřejněno 5. 1. 2014

Poznámka autorky senky

Recept na kynuté těsto: http://www.toprecepty.cz/recept/9803-strudl-2-v-1/.

Postup je z tohoto FB profilu: http://https://www.facebook.com/pages/%D8%A2%D8%B4... a ke mně doputoval od Cathleen ... Ivi, díky. Neodolala jsem a vyzkoušela.

Vím, že už je po Vánocích :-)

Jsem si vědoma, že vlastně nejde o recept, ale snad se bude líbit a někomu i hodit :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stromeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oK8z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stromeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oK8z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc krásné :yes::yes::yes:

Výborný nápad! Vypadá to krásně, ukládám.

nadhera,opravdu sikovna:-)

:yes::yes::yes::yes:krása:-K

Skočilo mi to tam dvakrát:-D:-D tak ještě jednou moc díky :-K:-K

Holky a kluci, velké díky za nahlédnutí do receptu a pochvaly:-K:-K moc mně to potěšilo:-*:-K:-K

:-Kkrása nesmírná...:yes::yes::yes:vše už bylo napsáno:yes::yes:

Jani, to je krásná práce šikovných ručiček zdravotní sestřičky:-O:yes:

Je to nádherné.Jste fakt dobrá,ale souhlasím s Hrašulkou.Jak bych to upekla a někdo se začal tím mým dílem cpát,zaplatil by to vlastním životem.Opravdu krása.

Holka, vedela som vždy, že si šikovná...:yes:

Hrašuľka.Hrašuľka 6. 1. 2014 16:29
Musím sa len pridať ku kŕdľu obdivovateľov :yes::yes::yes:- to je pre mňa vysoká škola pečenia.:-O ;-):-p Ale u mňa NEJEDLÉ:-((
Lebo keby na to niekto siahol s úmyslom "zožrať!",;-(;-( tak by to zaplatil vlastným životom! :no::no::no: 5

:-O nádherné :yes::-p:-K

no to je nádhera - nemám slov:yes::-D ale jsi velmi šikovná ;-) a ten nápad:-K

Tak to je nejkrásnější kynutý výrobek ze všech receptů. Opravdu nádhera

:-O:-O:yes: Klaním se a tleskám Jani :-K:-K Nádhera veliká jsi šikulka. :yes::yes::-K

No teda :-):-)):yes:

Moc hezky sis hrála :yes:

:yes:nádhera :-*:-K:-K:-K

To je kráása;-):-K:-K, posílám bodíčka

...opravdu úžasné!!!!!!! Moc pěkná práce.

... no, tak ten je teda luxusní :-O:-O:-O

Krása, jsi šikovná a musíš být i trpělivá ;-):-K:yes:

Díky :-K:-K:-D:-D:-D:-D Už jsem i přemýšlela, že ho ubráním, nechám ztvrdnout, uložím a použiju jako dekoraci:-D:-D:-D

Máš můj obdiv - veliký;-):yes::-)) a bodík;-)+7

Krása:-! Jen rozsvítit a zazpívat koledy:-D:yes:

To je úúúúžasný nápad!!!:-O :yes::yes:

šenký, to je krása....:-*:-*:-*:yes::yes::yes:
Prosímtě, podle tvého fotopostupu bych to snad aj zvládla já :-O:-O:-O:-O
Akorát aby ten můj patvar nebyl napaden ochránci přírody.... :-D:-D:-D:-D

Krása nevídaná, nestačím zírat:-O:yes: Nepatří to spíš do fondu Národní galerie, kategorie Užité umění?;-):-D Moooc hezké:yes::yes::yes:

Jani:-K, ty jsi ale hračička. Včera Danielka s kočičkou, dnes pomalu jolka, asi vám to vánoční pečení děvčata chybí, tak jste opět svůj um zapojily a já posílám ráda bodík ;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
stromeček z listového těsta, kynutý stromeček, nejedlé těsto, vánoční strom z listového těsta, strom z listového těsta s nutelou, jak udělat stromeček z větví, recept na stromecek, stromecek s nutelou, vánoční strom z kynutého těsta, listové těsto stromeček, jak udělat stromeček z větviček, stromeček z kynutého těsta, vánoční pizza stromeček, strom z listového těsta, vánoční stromeček s nutelou, postup pri vyrobe pernikoveho stromecku, kynuty vánoční stromeček s nutelou, pečený stromeček s nutelou, stromeček s nutelou z listového těsta, stromeček z vetvi

Suroviny:
mouka hladká, máslo, kakao holandské, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu