Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 409 kJ / 4 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,71 g |
Tuky | 284,57 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 355,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle sparíme horúcou vodou, ošúpeme a posekáme nahrubo. V mise ich zmiešame s trstinovým cukrom, postrúhanou kôrou z citrusov, vodou z pomarančových kvetov a s 1 celým vajíčkom.
Krok 2: Lístkové cesto rozdelíme napoly a rozvaľkáme ho. Jednu časť uložíme na dno zapekacej formy, naplníme zmesou posekaných mandlí a kandizovaného ovocia. Odkrojíme okraje tak, aby sme cesto mohli zahnúť asi centimeter dovnútra nad plnku.
Krok 3: Zakryjeme druhým plátom cesta, pritlačíme ho na okrajoch k spodnému a zvyšné cesto odkrojíme. Vrch pokrájame na dieliky ako na pomaranči a koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Krok 4: Pečieme asi 20 minút na strednom rošte v rúre predhriatej na 200°C. Potom koláč vyberieme, rošt v rúre presunieme celkom hore a zapneme gril.
Krok 5: Koláč posypeme mandľovými lupienkami a práškovým cukrom a vložíme ho na 4-5 minút pod gril.
Zveřejněno 6. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
Moje poznámka
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 4 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 9 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 2 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 3 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 3 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 4 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 4 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 5 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 5 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 6 hodinami
Tématické fráze:
fanda.tncz,
voda z pomarancovych kvetov chut,
zdrcnute testo,
lasagne z listoveho testa.tncz
Suroviny:
těsto listové,
mandle,
cukr třtinový,
lupínky mandlové,
vejce,
kandované citrusové ovoce,
voda z pomerančových květů,
kůra citronová,
kůra pomerančová,
kůra limetková,
cukr moučkový
Komentáře (11)
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
Třeba tady
http://www.cajkorenikuskus.eu/product.php?id_produ...