Hrušky v "karamelu"
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Suroviny pro 1 dávka
4 kompotové misky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 919 kJ / 937 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,31 g |
| Tuky | 9,65 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 223 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 180,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté ovoce zbavíme jádřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a vše nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Krok 3: Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Krok 4: Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.
Krok 5: V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.
Krok 6: Kompotové misky vyložíme potravinovou folií nebo obyčejnými igelitovými sáčky a misky naplníme horkým pudinkem.
Krok 7: Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 8: Vyklopíme na talíř, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Moje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 6 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 34 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 36 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 37 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 38 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 39 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
vlada hruska,
hrušky v karamelu,
hruska v karamelu,
recepty vládi hrušky,
zkaramelizované hrušky,
hrušky na karamelu,
vláďa hruška recepty,
karamelove hrušky,
hrušky v karamelu recept,
zkaramelizovana hruska,
recepty vlady hrušky,
recepty vlada hruska,
recepty hruška,
hruška na karamelu,
hruška v karamelu recept,
recept hrusky v karamelu,
vláďa hruška všechny recepty,
hrušky s karamelem,
ovoce v karamelu,
recept na zkaramelizovane hrusky
Suroviny:
hruška,
jablko,
pudink karamelový,
cukr třtinový,
cukr krystal,
mléko,
voda,
topping čokoládový,
šlehačka
Komentáře (27)
No, uhotovil jsem hrušky v karamelu tak, jak se u nás obvykle dělají: opravdu v karamelu
Umami jim na pánvi dodalo máslo a víno...
Jednomu zpovykanému jedinci (patrně znalému díla Mrštíků) to bylo málo, tak se vydal do svatostánku konzumu pro šlehačku...
Všem děkuji za velice hezké komentáře
Za komentíky i hodnocení děkuji