Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička marinovaná v hořčici

Šťavnatá krkovice marinovaná v hořčici, worcesterové a sójové omáčce je plná chuti. Plátky se zatáhnou na pánvi a poté pečou s nakládanými houbami a zeleninou. Dokonale měkké maso, co se rozplývá na jazyku, skvěle ladí s rýží i bramborem.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eviip Eviip

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby marinování

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze sójové omáčky, worcesteru a kremžské hořčice vymícháme marinádu. Krok 2: Plátky krkovice rozklepeme, opepříme, potřeme marinádou a necháme odležet v lednici Krok 3: Na rozpálené pánvi necháme plátky zprudka zatáhnout. Krok 4: Poté vložíme do pekáčku, přidáme nakládané hříbky a zeleninu, podlijeme trochou vody a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou rýže i brambory.

TIP: Jak na marinování masa

Zveřejněno 29. 1. 2012

Poznámka autorky Eviip

Receptík byl dílem nápadu a momentální chuti..bohužel jsme snědli dříve, než bych stačila vyfotit:-)

Jistě se hodí i plecko, popř. jiné maso, osobně libovější nedělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička marinovaná v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZ9w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička marinovaná v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZ9w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Luxusní ;)

Jane: podívej se na datum,kdy byl recept uveden:-!:-!

Hlavně se v komentářích vyhněte těm "zdrobnělinkám", díky;-(

Evi, přidávám foto a plus. Vynechala jsem tu zeleninu. V ingrediencích ji nezmiňuješ a v postupu píšeš o zelenině. Jenže jsem nevěděla, jakou. Takže to mám pouze s hříbky a i tak to bylo vynikající!;-):yes:

Příjemně pikantní:yes:

nááááááádhera:-D:yes:

Eliza:Fotečky jsou opravdu jedna radost..už to vypadá jako recept:-)),děkuji!:yes:

Eli, ty tvoje šťávičky:-p, ta barva:-O Jsi mistr šťáviček:yes: Recept jsi svým fotem posunula o hóóódně příček výš....+1:yes: Bodík Tobě i autorovi receptu;-)

Krkovičku máme moc rádi, tak jsem ji dnes vyzkoušela na tento způsob. Pochutnali jsme si, na oplátku posílám obrázky.:-p:yes:

To bych mohla vyzkoušet, houbiček mám dost;-):yes:

nooo, to vůbec nevypadá špatně:-p;-):yes::yes:

zizala:
S houbičkama jsem udělala podle chuti..Jistě by šla i zeleninka,popř. samotné..Nebyly důležité,je více možností:-)

Tématické fráze:
marinovana krkovice, marinovaná vepřová krkovička recept, krkovička na hořčici, krkovice na hořčici, krkovice recept, marinovaná vepřová krkovice, krkovice recepty, krkovice na medu, marinovaná krkovička, krkovička recepty, marinovaná krkovice recept, pikantní marinovaná krkovička, vepřová krkovička na hořčici, krkovička v hořčici, krkovička na medu, krkovice v hořčici, vepřová krkovice na hořčici, maso nalozene v horcici, recepty z krkovice, vepřová krkovice naložená v nálevu

Suroviny:
krkovice vepřová, omáčka sojová, omáčka worcesterová, hořčice kremžská, pepř mletý, houby v kyselém nálevu, zelenina sterilovaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu