Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s krůtím masem

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 714 kJ /
410 kcal
Bílkoviny43,15 g
Tuky14,19 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,31 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Krok 2: Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby podlijeme vodou. Krok 3: Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme. Krok 4: Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 24. 1. 2014

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKqm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKqm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Máme rádi segedin, ale máme také v rodině jednu co nejí prasátka..., tak jsem ho uvařil z moráka.
Už jen zbavit 6 lýtek těch prapodivných součástek, co jsou z jednoho konce jako šlachy a na druhém konci jsou to "kosti", bylo za trest;-)
Ale jináč to bylo maso:yes: Než byl hotový knedlík, tak maso bylo hotové a jen tak tak jsem ho neuvařil na "bláto".
A protože jsem de facto kořenil podle http://www.toprecepty.cz/recept/33653-nas-segedins... (česnekem jsem to maso jenom trošku postrašil), tak Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® mi patrně nezatleská, leč já tleskám jim...:yes::-))
(bylo použito otické zelí a vůbec nebylo nutné ho devitaminovat varem)

Hrašuľka.Hrašuľka 25. 1. 2014 22:31
Veronika.Hrozna: Máš ty pravdu, taký segedín z bravčového a u nás sa varil 1/2 na 1/2 s hovädzím, tak to je nezabudnuteľná dobrota.:-p:-p:-p
Ale, keď ti - vekom - segedín, ktorý si zjedla v pondelok, v nedeľu silou-mocou chce odísť tou istou cestou, ktorou išiel dnu a lekár ti povie "alebo dieta, alebo krematórium", ;-(;-(;-( tak budeš hľadať obmeny tých dobrých, tradičných receptov o dušu.:-/
A budeš vďačná každému, kto upravý recept do dietnejšej formy.:-)):-)) A časom ti už ani tá nediétna mňamka nebude chýbať. :-D:-D:-D
Ale ja želám každému, aby "musel" meniť jedálniček až po 100-ke :-!:-!:-!

Tez nekdy delam, pridavam do zakladu i rajsky protlak, smetanu az na taliri, nekdy bez, jako Patricie. Jasne, ze pri pouziti veproveho masa olivovy olej moc "neladi", ale s krutim masem je perfekni. Davam tez cesnek.

:yes:Je moc dobrý, dělám dokonce i bez smetany:yes::yes:

krasavice inteligentí 24. 1. 2014 19:26
Veronika.Hrozna: Holt jste lepší, paní Veroniko...

Já bych to taky zkusila takto, tedy s krůtím masem, nebude to klasika, ale suroviny jsou dobré, tak proč ne:yes:

I když mám ráda klasické recepty, jejich dietnější verze jsou mi velmi sympatické :-p:yes:

jarda Kadic: Já bych si dala jenom dietní porci,ale složení bych neměnila.:-D

Veronika.Hrozna: Ten tvůj je pravý segedin,ale toto je dietní,já ho beru.A myslím,že ten 1 bram olivového oleje není zase tak hrozný.Prostě,všichni se nemohou cpát vepřovým a je dobře,že tady takové recepty jsou.

Anna Kocikova:Já jsem ten tvůj dělala právě z krůtího a potvrzuji, že byl výborný:-p.
A paskvil to nebyl ani náhodou..
http://www.toprecepty.cz/recept/26304-kurecisegedi...

Veronika.Hrozna:Tvůj"Segedínký guláš"je velice chutný,také tak dělávám;-)Ale určitě nebude dietní,jako zde v dietních receptech na redukci hmotnosti přidaný Segedín z krůtího masa;-)
Já tento Tebou nazvaný"paskvil"dělám z kuřecích stehen.řízků:-pZ krůtího masa je také určitě moc dobrý:-p:yes::-K

Drahý istitute ! Tohle není segedín,nýbrž paskvil ! Dieta, nedieta. Do segedínu prostě olivový olej nejde. Kruta taky ne. Milý institute dnes jsem vařila "SEGEDÝN " bez olivového oleje ,bez kruty a věř mi drahý institute ,že by sis velmi pochutnal ! Je tam vepřové plecko ,pěkně na kostičky, opečené zasypané 4 lžíčkami maďarské papriky na 4 lžících domácího sádla ,kysané zelíčko,až huba trnula ,kmín a kýblík kysané smetánky z Maďarska. :-p:-K

Tenhle “segedinský guláš“ by mě asi vyhovoval. Proto si ho uložím a časem určo zkusím:yes:

Tématické fráze:
krůtí segedínský guláš, krůtí segedín, segedinsky guláš z krutiho masa, segedin z krůtího masa, segedinský guláš s krůtím masem, kruti segedyn, segedin z krůty, zelí s krutim masem, dietní segedín, segedinsky gulas z kruty, kruti maso segedin, segedín s krůtím masem, tradične recepty, pravý maďarský guláš z krůtí maso, gulas z moraka, segedínský krůtí guláš recept, recept kruti segedyn, bramborovy knedlik s krutim masem, segedin s krutím, krůtí sgedín

Suroviny:
maso krůtí, zelí kysané, smetana kysaná, cibule, olej olivový, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu