Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčin koláč s jablky

Hraběnčiny řezy patří k nejoblíbenějším podzimním moučníkům. Základem je křehké těsto, které strouháme i na povrch koláče. Uprostřed se ukrývají voňavá jablka se skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy, a lahodná chuť je navíc umocněna nadýchaným sněhem.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenullinka Zdenullinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení těsta

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o rozměrech asi 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Na vále zpracujeme z uvedených surovin křehké těsto. Krok 3: Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice. Zbylé těsto rozválíme a přeneseme na připravený plech. Krok 4: Vlašské ořechy nasekáme a zlehka opražíme na pánvi. Krok 5: Těsto na plechu posypeme oříšky, nastrouháme na něj jablka, pokapeme rumem, posypeme skořicí a rozinkami. Krok 6: Z bílků vyšleháme sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Krok 7: Sníh rozetřeme na koláč a na povrch nastrouháme zbylou třetinu těsta z lednice. Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě dozlatova zhruba 45 minut.

TIP: Jablka v kuchyni - sladké i slané jablečné recepty

Zveřejněno 15. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčin koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51ER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčin koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51ER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý koláč, který se vždycky povede:-)

Skvely. Dnes odpol ho upecu👍👍🙂

Koláč jsem upekla několikrát do práce, rodině a táta se ho nemůže nabazit 😊 za mě super, děkuji 😉

Výborný. Ořechy jsem dala nepražené. Mizí z pekáče rychlostí světla.

rimanka: To mě těší že chutná. :-)

Mněla babka 4 jabka ;) ... Výborný ;)

zajimavé rada vyskouším:-K:-))

Další varianta Hraběnčinných řezů;-)Určitě moc dobré:yes:

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy s jablky, hraběnčin jablečný koláč, hraběnčin kolac, hraběnčiny řezy hrnkové, recept na hraběnčin koláč, recept hraběnčin koláč, hraběnčin jablkový koláč, koláč hraběnčiny řezy, jablečný koláč hraběnka, hrnkový hraběnčin koláč, hraběnčiny řezy s jablky recept, hrnkové hraběnčiny řezy, hraběnčiny jablkové řezy, hraběnčin koláč s tvarohem, hrabencin rez, recepty hrabencin kolac, barončiny řezy, koláč hraběnka, hrabenčin kolac recept, hrnkovy jablkovy koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, kypřící prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, jablko, rozinky, ořechy vlašské, rum, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu