Piškotový dortový korpus
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Moje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 2 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
piškotový korpus,
piškotový korpus na dorty recepty,
piskotovy korpus na dort,
recept na korpus,
těsto na dortový korpus,
korpus,
světlý korpus na dort recept,
nadýchaný piškotový korpus,
dortových korpus,
recept na piškotový korpus,
piškotový korpus recept,
lehký piškotový korpus,
korpus na dort bez vajec,
nejlepši piškotový korpus,
vláčný nadýchaný piškotový korpus,
piškotový korpus z hladké mouky,
nadýcháný korpus na dort,
dortový korpus z hladké mouky,
vláčný korpus na dort,
korpus na dorty recepty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka
Komentáře (74)
Tak to je těžko k uvěření
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být
Mokvavý střed?
To se na piškotech přicházívá, ale bývá to jen ta svrchní milimetrová vrstvička (škraloup?) která se dá lehce separovat (a je to neobyčejná dobrota), ale není to nutné dělat. Pokud by to mělo vadit (např. při potahování), tak nejjednodušší je korpus obrátit vzhůru nohama a potahovat původní spodek, který bývá zpravidla rovný, hladký, pevný
Za mně