Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby je poctivý a voňavý bochník, který potěší nejen chutí, ale i radostí z vlastnoručního pečení. Křupavá kůrka, vláčná střídka a vůně čerstvě upečeného chleba promění každé ráno nebo večeři v malý svátek.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 360 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku a droždí, přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být).
Krok 2: V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky (dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti), přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme uležet přes noc.
Krok 3: Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.
Krok 4: Nahřejeme troubu a vytvarujeme bochník na pečicí papír. Klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka).
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250 °C. Poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Moje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 22 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 22 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 23 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 4 minutami
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 2 hodinami
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuřecí špízy s játry
Sahula před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s kari
Tonja před 3 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba z droždí,
domácí chléb z droždí,
domácí chléb ze sušeného droždí,
domácí drozdi,
domácí chleba ze sušeného droždí,
domácí chléb bez droždí,
chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby ze sušeného droždí,
domácí chleba video,
domácí chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby,
domácí chléb z trouby,
hrníčkový chléb z trouby,
chléb bez droždí,
recept na domácí chleba z droždí,
domácí chleba do trouby video,
domaci chleba,
domácí chleba do trouby hrníčkový,
domaci chleba z trouby,
domaci chleb
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí instantní,
kmín celý,
sůl,
Komentáře (12)
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný
S dovolením přidávám pár fotek
- má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce?