Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby je poctivý a voňavý bochník, který potěší nejen chutí, ale i radostí z vlastnoručního pečení. Křupavá kůrka, vláčná střídka a vůně čerstvě upečeného chleba promění každé ráno nebo večeři v malý svátek.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 360 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku a droždí, přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být).
Krok 2: V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky (dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti), přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme uležet přes noc.
Krok 3: Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.
Krok 4: Nahřejeme troubu a vytvarujeme bochník na pečicí papír. Klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka).
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250 °C. Poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Moje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKWr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 13 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba z droždí,
domácí chléb z droždí,
domácí chléb ze sušeného droždí,
domácí drozdi,
domácí chleba ze sušeného droždí,
domácí chléb bez droždí,
chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby ze sušeného droždí,
domácí chleba video,
domácí chleba bez droždí,
domácí chleba do trouby,
domácí chléb z trouby,
hrníčkový chléb z trouby,
chléb bez droždí,
recept na domácí chleba z droždí,
domácí chleba do trouby video,
domaci chleba,
domácí chleba do trouby hrníčkový,
domaci chleba z trouby,
domaci chleb
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí instantní,
kmín celý,
sůl,
Komentáře (12)
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný
S dovolením přidávám pár fotek
- má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce?