Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 121 kJ / 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,56 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 29,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 50,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.
Krok 2: Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.
Krok 3: Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.
Krok 4: Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 - 10 dní odležet.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Moje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 10 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 12 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 13 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
navod na utopence,
utopenci navod,
utopenci deko,
žižkovský utopenec,
utopenci recept deko,
žižkovský utopenci,
utopenci recept,
sterilovaní utopenci,
žižkovské utopence,
nej recepty utopenci,
recept na žižkovské utopence,
utopenci z deka,
nálev na utopence z deka,
utopenci v deku,
nálev na utopence,
nej utopenci,
utopenci sterilovaní,
žižkovský utopence,
utopenci,
žižkovské utopenci
Suroviny:
špekáček,
mrkev,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
feferonka,
okurky sterilované,
česnek,
ocet,
deko,
sacharin,
cibule
Komentáře (4)