Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 549 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,99 g |
Tuky | 38,72 g |
Vláknina | 56,28 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 187,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka.
Krok 2: Lišky očistíme a ty větší pokrájíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek.
Krok 3: Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, dokud se vývar neodpaří. Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory, dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 14. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová pánev s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wz6n
Moje poznámka
Bramborová pánev s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wz6n
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 5 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 6 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 7 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 7 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 8 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 9 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 10 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 10 hodinami
Tématické fráze:
bramborová pánev,
špecle s liškami,
bramborová s liškami,
recept s liškami,
lišky recepty,
recepty z lišek,
brambory lisky recept,
brambory lisky,
bramborova polevka rezept,
bramborova panev recept,
recept bramborová pánev
Suroviny:
houby lišky,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
petrželka,
máslo,
olej,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)