Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucká cibulačka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 239 kJ /
296 kcal
Bílkoviny13,92 g
Tuky11,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule nakrájíme na obloučky. Olej nebo sádlo rozehřejeme a nakrájenou cibuli na něm opečeme. Krok 2: Zalijeme asi 1,5 litrem vývaru, přidáme jalovec, kmín a vaříme asi 20 minut. Krok 3: Pak polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem, případně Vegetou. Cibule polévku dost zahustí, takže již není třeba dávat jíšku. Krok 4: Chléb nakrájíme na kostičky a na větší pánvi na troše tuku opečeme. Krok 5: Mezitím nastrouháme tvarůžky. Na 1 porci polévky počítáme s 1 krajícem chleba a 2 kusy tvarůžků. Krok 6: Na opečený chleba nasypeme nastrouhané tvarůžky, přikryjeme poklicí a necháme rozpustit. Udělá se nám taková omeletka. Rozdělíme ji pak na 4 díly. Krok 7: Do každého talíře dáme jeden díl opečeného chleba s tvarůžky, dvěma vidličkami roztrháme na kousky a zalijeme vařící polévkou. Krok 8: Necháme asi 1 minutu odstát a podáváme.

TIP: Tvarůžky v teplé kuchyni

Zveřejněno 31. 10. 2009

Poznámka autora Iriska

Polévka je dost hustá a sytá a můžeme ji použít jako polévku přesnídávkovou nebo k večeři. Našla jsem ji asi před 3 léty někde na internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucká cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Zg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucká cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Zg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Výborná polévka. :-K

No to musí být vůůůůně :-D Ale budu ji muset vyzkoušet, cibulačku i tvarůžky máme doma rádi!

Eliza:Jsem ráda, že polévka chutnala Elizo. My ji taky rádi.:-* A děkuji za fotku.

Tak už jsem ji realizovala.:-p:-p Moc jsme si pochutnali.

Irisko, tuto výbornou polévku znám, ale už jsem ji dlouho nedělala. Děkuji za připomenutí a posílám bod. :yes:

Děvčata, děkuji za bodíky. Tahle cibulajda je opravdu dobrá a pro milovníky tvarůžků je to lahůdka.

Irisko, tuhle cibulačku neznám, ale už jí mám v oblíbených a určitě vyzkouším:yes: +

Irisko,to musi byt pochutnanicko.Posilam bodik:yes:

Iriska, náááádhera! Všetky cibulačky milujem, syrečky tiež, takže nie je o čom pochybovať...+

Irisko, tak to určitě udělám!! Cibulačku mám moc ráda a s tvarůžkami to musí být opravdu moc dobré. :-p:yes:3.

Irisko, v tomhle případě jsem jako Tonda(papriky manžel), jak jsou někde tvarůžky, tak se neznám-bezva a udělám. Letí ti bodík:yes:

Jůůůů, jak jsou někde tvarůžky, tak to si manžel nenechá ujít. :yes::yes: ;-)
btw... na nástěnce mi visí na zítřek také jeden smradlavý recept :-D:-D

Tématické fráze:
cibulačka recept kluci v akci, cibulačka, kluci v akci cibulová polévka, cibulacka recept, cibulačka s tvarůžky, francouzská cibulačka kluci v akci, polévka cibulačka, cibulčka, cibulacka kluci v akci, olomoucká polévka, recept cibulačka, cibulová polévka kluci v akci, cibulačka se syrečky, hustá cibulačka, cibulačka s tvarůžkama, kluci v akci cibulacka, cibulova polevka s olomouckymi tvaruzkami, cibulová polévka s tvarůžky, recept na cibulačku, cibulacka polevka

Suroviny:
cibule, sádlo, vývar masový, sůl, pepř mletý, jalovec, kmín celý, vegeta, chléb, sýr tvarůžky kulaté

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu