Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické, ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na stupeň 2.
Krok 2: Toto množství sádla “pomalíme“ 6 hodin, v druhém poločase můžeme několikrát promíchat.
Krok 3: Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.
Krok 4: Sádlo slijeme do sklenic a uzavřeme víčkem, ale dále ho jiz nezavařujeme.
Krok 5: Můžeme ho také uchovávat v keramických nádobách k tomu určených. Sádláky se vyrábějí již od 1 litru objemu.
Zveřejněno 19. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Moje poznámka
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
rozpouštění sádla,
hrnec na škvaření sádla,
škvaření sádla s mlékem,
škvarky z pomalého hrnce,
škvaření sadla,
sadlo z pomaleho hrnce,
škvaření syrového sádla,
hrnec na sadlo,
jak škvařit sádlo,
rozpouštění sádla v troubě,
recept na škvaření sádla,
pomalý hrnec zkušenosti,
vepřové sádlo v pomalém hrnci,
škvaření sádla recept,
rozpouštění vepřového sádla,
sádlo v ph,
skvareni sadla v ph,
mleko do sadla,
rozpousteni syroveho sadla,
jak švařit sadlo
Komentáře (50)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko
Děkuju za nápad