Suroviny
Porce: záleží na apetitu,ale 4 porce určitě
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 69 023 kJ / 16 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 699,36 g |
Tuky | 322,80 g |
Vláknina | 1 206,05 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 2 566,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je zbytek čistý, také ponecháme. Do vajíčka na louhování čaje vložíme všechno koření.
Krok 2: Koleno očistíme a společně se všemi připravenými surovinami vložíme do většího papiňáku (tlakového hrnce). Zalijeme 1500 ml horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni cca 90 minut.
Krok 3: Po ochlazení hrnec otevřeme, koleno vytáhneme a necháme zchladnout. Pokud to nevydržíme, do teplého zakrojíme a plátek, nebo dva slupneme s křenem a hořčicí. Vývar přecedíme a cibuli s česnekem propasírujeme.
Krok 4: Studené koleno opatrně vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Komu vadí kůže s tukem, tak odkrojí pryč, komu nevadí, ponechá.
Krok 5: Kousek mastného nakrájíme na kostičky a v kastrolu, který je vhodný i na zapékání v troubě, na lžíci oleje osmažíme do zlatavé barvy. Podlijeme 200 ml vývaru, dochutíme solí a špetkou mletého pepře. Přidáme propasírovanou zeleninu, promícháme a poklademe plátky masa.
Krok 6: Vložíme na 15 minut do předehřáté trouby a zapékáme bez přikrytí na nejvyšší stupeň. Doba zapékání je orientační, záleží na spotřebiči, já mám plyn. Na přílohu se hodí vařené brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.
Zveřejněno 5. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Moje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 1 hodinou
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 13 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 13 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 29 minutami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 51 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 55 minutami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 1 hodinou
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 2 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 3 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 4 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recept,
vepřove vepřové koleno vařene v na cibuli,
česnekové piré,
konfitovane vepřové vepřové koleno,
pečená vepřová kolena kolik na porci,
zbytky vařeného kolene,
veprove koleno v troube,
vepřové koleno v papiňáku dopečené v troubě,
recept na vepřové koleno v papinaku,
vařené vepřové koleno v tlakovem hrnci,
vařené koleno na pivu dopečené,
bramboro cibulové piré,
vepřové koleno zapékané,
vepřové maso pečené v troubě s česnekem a cibulí,
zbytek z vařeného kolena,
zbytek kolena,
vepřové koleno spodní upéct,
konfitované vepřové koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
masox,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
magdalenka:Magduško,Ty mě vždy svým komentářem uvedeš do rozpaků
yanull: