

Pepanovy plněné řízky
Suroviny podle počtu strávníků
- kuřecí prsa
- plnotučná hořčice
- strouhaný sýr (např. Eidam)
- klobása (nejlépe pikantní)
- sůl
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem.
Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe pikantní, například Čabajka).
V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme parátky.
Pak plněné řízky obalíme v trojobalu a do zlatova usmažíme v rozpáleném oleji.
Na ubrousku je necháme okapat. Pepanovy plněné řízky podáváme s vařenými bramborami, s bramborovým salátem nebo kaší. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pepanovy plněné řízky
-
Papriko, děkuju za fotečku a jsem ráda, že chutnalo
-
Sýr jsem nestrouhala, ale nakrájela na kostičky. Je to výborná klasika. Mňam
+
-
A fotku jsem bohužel nestihla, protože jsem netušila, že takový recept někdo bude chtít!
-
A to jako vadí, že to jsou několikáté plněné řízky
Takových receptů si myslím, že není nikdy dost
-
kdyby alespoň bylo dáno i foto
-
kolikáté řízky plněné jsou tu
nepočítaně