Domácí tvaroh od babičky
S domácím tvarohem si dopřejete čerstvost a kvalitu. Na domácí tvaroh potřebujete jen pár věcí a jeho příprava vás až překvapí, jak je snadná. A navíc se z téhle mléčné pochoutky dají připravit skvělé pomazánky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 103 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,40 g |
Tuky | 31,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 102,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Moje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 39 minutami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 2 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 7 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí tvaroh,
domácí tvaroh z kravského mléka,
jak udelat domaci tvaroh,
sladký tvaroh,
jak udělat sladký tvaroh,
jak udelat z mleka tvaroh,
tvaroh na sladko,
sladky tvaroh recept,
kuchařka pro začátečníky,
jak udělat tvaroh,
tvaroh,
domácí tvaroh recept,
jak vyrobit tvaroh,
recept na sladky tvaroh,
hořký tvaroh,
recepty z tvarohu,
recept na domácí tvaroh,
obklady z tvarohu,
recepty pro začátečníky,
tvaroh na obličej
Komentáře (46)
S tou pasterizáciou neviem. Pasterizácia znamená ohriatie mlieka na 72-85°C počas 15 a menej sekúnd, pri ultravysokom ohreve len 1-2 sek, čo si v domácich podmienkach neviem dosť dobre predstaviť. Pri pasterizácii sa likvidujú mikroorganizmy, ale všetky, aj tie, ktoré náš organizmus potrebuje. A kde nie sú mikroorganizmy, nič nemôže skysnúť. Trvanlivé mlieko vám neskysne, skazí sa. Takže nerobiť pokusy, nechať klasicky skysnúť mlieko.
Držím prsty, nech sa podarí.
A ještě mám poslední otázečka na Vás....
Záleží i na tom, jestli mléko kysne v uzavřené nebo otevřené nádobě?
pod příspěvkem jsem pochopila že už ho den nechává stát.... A jestli pak povařit.
Tak jsem se raději optala :)
http://www.toprecepty.cz/recept/4298-brambory-s-ky... Je to dobrota, úplne iné niečo ako s kefírom alebo acidofilným mliekom.
Ak by si ho ohrievala, neskysne ti, ale sa skazí
ráda bych se optala na přípravu kyselého mléka. Mám čerstvé kravské. Mám ho pasterovat na těch cca 60-70°či převařit? Nebo to není nutné?
Děkuji
http://www.toprecepty.cz/recept/4298-brambory-s-ky...
Tvaroh rozmíchám se žloutkem a nanesu na obličej, kromě očí samozřejmě. Po 15 minutách smyju opatrně a natřu hydratačním krémem. Tvaroh je taky vynikající při bolestech v krku, na tzv.tenisový loket atd. Prostě uděláme obklad s tvarohem, přiložíme, ovážeme třeba utěrkou a necháme do zaschnutí. Užívala jsem tyhle obklady i při zánětech prsou při kojení.
Když ho smícháš s citronem, máš přípravek na lupy ve vlasech - prostě tím napatláš vlasy, necháš cca 20 min. a smyješ.
Já na tvaroh a syrovátku nedám dopustit.
Jdu take zkusit domaci tvaroh, jsem zvedava. Mam rocniho synka a rada bych mu udela nejakou dobrou pomazanku s tvarohu. Pak dam vedet. Diky za recept.