Francouzské palačinky
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,04 g |
Tuky | 65,43 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 234,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
Moje poznámka
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
Nejnovější recepty
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno před 54 minutami
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na kmíně
Sima1996 před 10 minutami
Mechový (špenátový) dort
attijka před 52 minutami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Martina68 před 57 minutami
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Tereziena před 1 hodinou
Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
káťa před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
Marylka před 1 hodinou
Piškotový jahodový dort
iveta.kroul před 1 hodinou
Rybí krokety
Ctibor67 před 2 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 3 hodinami
Tématické fráze:
palačinky,
francouzské palačinky,
francouzské palačinky recept,
palačinky recept,
palačinky recept těsto,
recept na výborné palačinky,
recept palačinky,
recept na francouzské palačinky,
palačinky francouzske,
těsto na francouzské palačinky,
výborné palačinky,
těsto na palačinky,
francouzská palačinka,
francouské palačinky,
luxusní palačinky,
recept na palacinky,
recept francouzské palačinky,
francouzske palacinky recept testo,
nejlepsi palacinky,
nejlepší francouzské palačinky
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
olej,
rum,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (196)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Crepesy to jistily - těsto fakt snadné, rychlé, výborné - horké maliny, banány, šlehačka, polít čokoládou, na nutellu jsem zapomněl. Doporučuji.
Myslím si že musí být výborné.Právě jsem jedny dodělal , trochu jiné, ale také výborné.A jak již řekl pan Jiří. Chyba nebyla v receptu , ale asi v kuchaři. Jak mohou být palačinky tvrdé ???Napadá mě jediná možnost, že byly na uhel !Víte někteří pisatelé chtějí zaujmout za každou cenu a nevědí o čem mluví.
Napadlo mě ,myslíte že se dá mouka zaměnit za MODURIT, alespoň myslím , že se to tak jmenovalo.Prodávali to pro výtvarné kroužky a jesle.Po rozdělání s vodou se mohlo vytvarovat cokoliv a potom upéct v troubě. Ztvrdlo to jako podešev.
Děkuji za odpověď.
Kdo tu tvrdi, ze jsou tvrde, tak je rozhodne neumi delat
děkuju za recept.
Heli3 dík a jdu poslat bod.
PS I velikost vajíček a vlkost mouky či stupeň rozpálení pánve může hrát roli!!
Použila jsem máslo místo oleje
Podařily se ti hned ,že. Já nevím,jak to někdo muže pokazit ,viz. komentáře.
Manžel sež.. snědl 6 najednou
Mám uloženo a myslím, že jiné už dělat nebudu.
Možná by to chtělo opravit tu mouku na 300 g. Mám pocit ,že té mouky bylo málo špatně si přečetla komentáře a recept jinak by to přece nemohlo být vodové ! No,ne!
Před použitím po odležení je nutno těsto přemíchat a pak smažit.Jinak opravdu na tom nic není 250 ml vody ,250 ml mléko a 300 g mouky a ostatní není nic složitého.
Náhodou jsem před měsícem zkoušel vliv odležení těsta na kvalitu palačinek...
Tady v komentářích http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-zakladni-t...
Jestli nebyla chyba to nechat odležet až ty 2hodiny
Sto lidí,sto chutí.
Chybu? Nevím...
Vajíčka střední velikost, těsto stálo skoro 2hodiny...
Zkusím to znovu. V týdnu mám na jídlo partnery (obchodní, nééé že registrované) tak jako dezert budou zase Suzettky.
Uvidíme
*****
Hihi, tak mě napadlo..., víte co to je a k čemu slouží "Fordův pohárek"? Možná je pes zakopaný ve viskozitě těsta - co vám je akorát, mně se zdá husté. Ale počkejme se soudy ještě pár dní
Jenom jednou se mi stalo,že bylo těsto hustější,tak jsem přidala rum,vodu nikdy!
Hanysek:
A opravdu jste rcp dodržela do puntíku?
Já je dnes dělal jako základ pro tento zázrakhttp://www.toprecepty.cz/recept/25225-flambovane-p... a musel jsem do těsta přidávat tekutiny (odhadem víc než 100ml - příště to odměřím, nebo uberu mouky) aby se to po pánvi pěkně rozlilo a palačinky byly jako papír... Myslím, že mouky je tam cca o 50g víc, než je obvyklé na 500ml + 3vejce
No, třeba to bylo použitou moukou, hahaha..., to si dělám prču
... já snad to vodové těsto vyzkouším...
To, co níže píše jitka.k: jsou v podstatě Crêpes Suzettehttp://www.toprecepty.cz/recept/25225-flambovane-p... a já je dělám ještě trošku jinak http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-flambovane...