Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typické omáčky, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v pohodlí vaší kuchyně. Stupeň propečení zvolte dle vlastní chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 273 kJ / 65 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Moje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 5 minutami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 49 minutami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 5 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 6 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 7 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Tématické fráze:
voňavá křehká kachna recept,
voňavá a křehká kachna recept,
kachní prsíčka na čínský způsob,
křehká kachna,
kachna po thajsku,
kachna po thajsku recept,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
kachna na čínský způsob,
vonava a krehka kachna,
křupavá kachní prsa po čínsku,
křehká křupavá kachna,
recept na čínskou kachnu,
křupava kachna,
křehká kachní prsíčka
Suroviny:
prsa kachní,
solamyl,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
omáčka worcesterová,
omáčka thajská pad thai
Komentáře (10)
Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře
jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti
A šup tam s bodem