Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typické omáčky, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v pohodlí vaší kuchyně. Stupeň propečení zvolte dle vlastní chuti.

Hodnocení receptu je 4,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie273 kJ /
65 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,10 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa opláchneme vodou, odstraníme z nich blány a zbytky tuku. Pořádně je osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Ostrým nožem nařežeme kůži do mřížky, ale nesmíme ji proříznout až na maso. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 220 °C a připravíme pekáček vhodné velikosti. Krok 4: Prsa osolíme, opepříme a na suché pánvi je krátce zprudka opečeme nejprve kůží dolů, poté z druhé strany. Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme asi 15 minut (na medium rare). Pokud máme rádi propečené, necháme asi o 10 minut déle. Pak maso z pekáče vyjmeme. Krok 6: Výpek slijeme do pánve. Všechny omáčky smícháme a přidáme lžičku solamylu. Výpek prohřejeme a směs omáček do něj vmícháme. Krok 7: Upečené maso nakrájíme na plátky a přelijeme připraveným sosem. Podáváme s rýží.

TIP: Recepty s kachním masem

Zveřejněno 2. 7. 2014

Poznámka autora znamenivah

Připravila jsem ještě pod kachnu zeleninu: nastrouhala jsem trošku bílého zelí a mrkev na tenké proužky, ale nemusí to být. Číňané to tam dávají jako podklad pod maso. Vhodnou přílohou je rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjX2

Marie

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tyhle asijské úpravy kachny jsou úžasné. Zkoušela jsem kdysi dělat křupavou pekingskou kachnu a to bylo hrozně zdlouhavé, protože se to marinovalo a kůže se vysoušela pomocí octa. Ale výsledek byl přesně takový, jak to znám z těch bister.

Viděl jsem na TV Paprika, v pořadu Wangův wok, jak tuhle dobrotu vaří Číňan. Mistr Wang do vařící vody vhodil párek kachních prsou na kosti, přihodil jednu celou jarní cibulku, celý palec zázvoru, dva stroužky česneku, hvězdičku badyánu, kávovou lžičku směsi pěti koření, přilil panáka sojovky a půl hodiny vařil. Pak vyndal, osušil, nechal malinko vystydnout, prsa vykostil a kůží dolů ty dva krásné kousky kachny položil na pánev a zprudka opekl, aby se udělala kůrčička - vyzkoušel jsem, je to skvělé (vývar použil jako základ na ostrokyselou polévku)

Fabio::yes:díky za tip.;-)

mám strašně rád kachnu na tento způsob a tenhle recept vyzkouším.

Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře

jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti

Nemá někdo recept na ostrou omáčkou k receptu křehké kuře. :-p

velmi zdařilý pokus:yes::-D

Čínskou kachničku jsem ještě neměla:-p

Drobek:Díky Díky-já tuhle kachnu mám moc ráda a je to v podstatě jediné jídlo co od číňanů jím. Tak jsem to zkusila po domácku.Jasně že to není na 100% jako od nich-nevím co tam ti kulišáci všechno dávají ,ale snažila jsem se to nějak chuťově vystihnout.Snad vám bude chutnat.;-)

Díky moc za tenhle recept, už dřív jsem to zkoušel uvařit a nikdy to nebylo ono. Tak snad teď, recept vypadá že by to mohlo být to pravé. :-K
A šup tam s bodem :yes:

Tématické fráze:
voňavá křehká kachna recept, voňavá a křehká kachna recept, kachní prsíčka na čínský způsob, křehká kachna, kachna po thajsku, kachna po thajsku recept, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, kachna na čínský způsob, vonava a krehka kachna, křupavá kachní prsa po čínsku, křehká křupavá kachna, recept na čínskou kachnu, křupava kachna, křehká kachní prsíčka

Suroviny:
prsa kachní, solamyl, pepř mletý, sůl, omáčka sojová tmavá, ústřicová omáčka, omáčka worcesterová, omáčka thajská pad thai

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu